Geçtiğimiz hafta Kalaycı ve semerci ustalarını ziyaret eden Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven bu kez Türkiye’deki sayılı şemsiye tamircilerinden biri olan 60 yıllık usta Raşit Taşer’i ziyaret etti.

60 YILLIK USTAYI ŞAŞIRTAN SORU

71 Yaşındaki Tireli şemsiye tamircisi Raşit Taşer Kaymakam Tanrıseven’in kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Bana kaymakamlıktan bir arkadaş gelip ‘Uygunsanız Kaymakam Bey sizi ziyaret edecek’ dedi. Beni bugüne kadar birçok kişi ziyaret etti ama 60 senelik meslek hayatımda mülki amir görmedim.”

“KAYMAKAMIMIZ BİZİ ONURLANDIRDI”

“Yalan söylemeye gerek yok. ‘Kaymakam Bey gelecek’ dediklerinde tabi biraz şaşırdım ve hemen ‘Buyursun gelsin’ dedim. Sağ olsun Kaymakamımız bizleri onurlandırdı, mutlu etti. Kendisinin zaten sürekli halkın içinde olduğunu duyuyorduk. Bize gelmesi de bugüne nasipmiş; teşekkür ederim.”

“BİZ SİZİ ÇOK SEVDİK”

Raşit Taşer Usta, Kaymakam Tanrıseven’e şunları söyledi: “Makamınıza saygımız sonsuz ama sizi insan olarak da çok seviyoruz. Halkın içine karışıyorsunuz, Ne mutlu. Her baba yiğidin harcı değil. Ziyaretinizden onur duyduk. Biz sizi çok sevdik.”

Ustalara saygı kapsamında yıllarca hizmet eden el sanatları ustalarını ziyaret eden Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Türkiye’de ender ustalardan olan Tireli Şemsiye Ustası Raşit Taşer’i ziyaret ederek onunla sohbet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

KAYMAKAM TANRISEVEN  “BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR”

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, göreve başladığından bu yana sık sık esnaf ziyaretleri yaptığını söyledi. Tanrıseven, “Bize gelen herkese kapımız açık ama gelemeyene de biz giderek, vatandaşımızı dinliyoruz” dedi. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şöyle konuştu:

“Tire, Binlerce yıllık tarihinde pekçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeni ile kültürel zenginliği olan bir kent. Bizler de Tire Kaymakamlığı olarak bu el sanatlarının yok olmaması adına açtığımız kurslarla destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız yok olmaya yüz tutan el sanatlarına sahip çıkmak, onları koruyarak gelecek kuşaklara yaşatmak. Tarihe tanıklık eden, yılların el sanatları ustası olan büyüklerimizin başımızın üzerinde yeri var. ”

“SİZ TİRE’NİN DEĞERİSİNİZ”

Kaymakam Tanrıseven, Şemsiye Ustası Raşit Taşer’e, “Siz Tire’nin bir değerisiniz. Türkiye’ de sayılı  ustaslardan birisiniz. Size iyi bakmamız lazım” dedi.  Kaymakam Tanrıseven ve Raşit usta arasındaki sohbetin son bölümüne  Terziler Odası Başkanı Tayfur Etiğ de katıldı.

Editör: Haber Merkezi