Ergün ÇELİK
 

Gün boyu Tire sokaklarında, başında kavuğu ve kostümüyle gezen Hamza Çukur isimli vatandaş ilgi odağı oldu.

TÜRKİYE’Yİ GEZİYOR

Aslen Giresunlu olan 62 yaşındaki Hamza Çukur, Türkiye’nin her yerindeki türbeleri gezmeye çalıştığını belirtti. Çukur’un bugünkü durağı ise türbeleriyle meşhur Tire oldu. Tire sokaklarında ve türbelerde gün boyu gezen Çukur, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

HaberTire Gazetesi’ne konuşan Hamza Çukur, Osmanlı Devleti'ni çok sevdiğini belirterek, "Ben Osmanlıyım. Osmanlı'yı bilmek, tanımak ve tanıtmak istiyorum. Hastalığımdan kurtuldum. Türkiye'de çok il gezdim. Türbelerde dua ettim. Tüm Türkiye'deki türbeleri gezmeyi hedefliyorum" dedi.

DİRİLİŞ DİZİSİNDEN ETKİLENMİŞ

Çukur, Diriliş Ertuğrul isimli diziden çok etkilendiğini, yaklaşık bir yıldır gezdiğini ve Ertuğrul Gazi gibi giyindiğini belirtti. 2 yıl önce felç geçiren ve sağlığına kavuşunca kendisini türbelerde dua etmeye adadığını söyledi. Çukur, "Bundan önce felçliydim. Allah tarafından yürümeye başladım ve türbeleri gezmek istedim. Osmanlı Devleti’ni seviyorum özellikle de Ertuğrul Gazi'ye muhabbetim daha fazla. Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilendiğim için bu kıyafetleri giydim. Tarihi sevdiğim için türbeleri geziyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi