İzmir İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı İzmir Şubesi tarafından başlatılan Suriyelilere Yardım Kampanyası, Tire İlçe Müftülüğü tarafından da geçtiğimiz gün itibarı ile başlatıldı. Yaklaşık 10 gün boyunca toplanacak olan gıda ve temizlik ürünleri sınır bölgesine ve Suriye topraklarındaki savaş mağduru hayatta kalma mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimize ulaştırılacak.


‘Arap baharı’ adı altında emperyalist güçler tarafından başlatılan kargaşa, kaos ve savaş ortamının viraneye çevirdiği ülkelerden biri olan Suriye, tarihinin en acı günlerini yaşamakta. Yüzbinlerce insanın öldüğü, milyonlarca insanın evini, barkını terk edip mülteci konumuna düştüğü ülkede tam anlamıyla kaos hakim durumda. Rejim güçlerinin yanı sıra, muhalif güçler ve farklı çizgilerde olan birçok örgüt ve yapılanmanın yaptığı savaş, en çok da sivil halkı vurmakta. 

Çocuk, yaşlı, kadın demeden savaşın yarattığı zulüm ve sefalet ortamını en son noktasında kadar yaşayan, hayatta kalmak için ülkemize sığınan çok sayıda Suriyeli vatandaş, gerek devletin üstün gayreti, gerekse milletimizin çeşitli kampanyalar aracılığı ile yaptığı yardımlarla hayata tutunmuş durumda. 
Bu örnek kampanyalardan biri de İzmir Müftülüğü ve Diyanet Vakfı İzmir Şubesi tarafından geçtiğimiz günlerde başlatıldı. İzmir İl Müftülüğü ve 30 ilçenin müftülükleri tarafından yürütülecek olan kampanya, 26 Haziran Cuma günü itibarı ile başladı. Yaklaşık 10 gün boyunca sürecek ve kadir gecesinin akabindeki gün bitecek olan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar önce İzmir Müftülüğünde toplanacak daha sonra da TIR’lar ve kamyonlarla sınır bölgesine gönderilerek Suriyeli mültecilere, savaş mağdurlarına ulaştırılacak.

BOZULMAYACAK GIDA ÜRÜNLERİ TOPLANACAK
Yapılan dev yardım kampanyası, insanlık hareketi ile ilgili konuşan ve açıklamalarda bulunan Tire Müftüsü Salih Sağlam, toplanacak olan gıda ürünlerinin çabuk bozulmayan; un, makarna, bulgur, pirinç, mercimek, kuru fasulye, nohut, mısır, tuz, şeker, çay, zeytin yağı, çiçek yağı, mısır yağı v.s. gibi gıda ürünlerinden oluşması gerektiğini, yardım yapacakların, gıda ürünü getireceklerin bunu göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

ÇOCUK BEZİ İHTİYACI ÇOK
Müftü Sağlam, gıda ürünleri yanı sıra temizlik malzemelerini de toplayacaklarını belirtti. Sıvı sabun, katı sabun, şampuan, bulaşık ve çamaşır deterjanı, çocuk bezi, yetişkin petleri ve bezleri, temizlik amaçlı kağıt ürünler gibi temizlik ürünlerine de çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Sağlam, özellikle çocuk bezi noktasında büyük ihtiyaç olduğunu bildiklerini ifade etti.

GİYİM EŞYASI TOPLANMAYACAK
Yardım kampanyası çerçevesinde giyim eşyası toplanmayacağını belirten Müftü Sağlam, İzmir Müftülüğü’nde konuyla ilgili olarak yapılan toplantıda alınan bu kararı, giyim eşyası gibi eşyaların kültürel ve yöresel durumlara uymayabileceğini, kişisel olması haliyle uygun birileri bulunamayacağı veya öyle birilerinin eline geçemeyebileceği ve şuan için öncelikli ihtiyaç olmadığı durumları göz önünde bulundurularak giysi toplanmaması kararlaştırıldı.


İSTEYEN ZEKATLARININ KARŞILIĞI OLARAK YARDIM YAPABİLECEK
Müftü Sağlam, durumu yerinde olan her Müslümana farz olan zekat ibadetinin de bu kampanya kapsamında yerini alabileceğini söyledi. Sağlam, isteyen vatandaşların nakit yardımda bulunabileceğini, hatta bu nakit yardımları veya eşya yardımlarını vermesi gereken zekata sayabilir, zekattan düşebilir. 


MÜFTÜLÜĞE TESLİM EDİLEN YARDIMLAR DEPODA TOPLANACAK
Müftülüğe tarafından yürütülen kampanya kapsamında vatandaşların getireceği yardımlar, Müftülük binası karşısında bulunan depoda toplanacak. Kayıt altına alınacak olan tüm malzemeler, daha sonra İzmir Müftülüğü bünyesinde toplanacak.
Bu kampanyanın rahmet, bağışlanma ve dayanışma ayı olan ramazan ayı içinde yapıldığına dikkat çeken ve herkesin gücü nispetinde bir fayda yaratmaya çalışması gerektiğinin altını çizen ve bunun çok önemsediklerini belirten Müftü Sağlam, yardımların ramazan bayramı öncesinde yerlerine ulaştırılacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi