Buna göre Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonuna; Mahalli Basın Sorumlusu Şevket Bahçelioğlu, Mahalle Muhtarı Temsilcisi Ferudun Sezen, Dernek Başkanı Şennur Aygün’ seçildi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Kaymakam Tanrıseven, İlçe İnsan Hakları Kurullarının,

insan haklarının korunmasını sağlamak, insan hakları ihlallerini önlemek, insan hakları ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak, inceleme ve araştırma sonuçlarını yetkili mercilere bildirmek amacı ile kurulduğunu belirtti. Tanrıseven şöyle konuştu:

“Toplantımızı gerçekleştirerek alt komisyonlarımızı belirledik. Amacımız, Anayasamızda belirtildiği şekilde tamamen insan odaklı çalışarak adalet ilkesinden ayrılmadan din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin hizmeti eşit bir şekilde vermektir. Tire, insan haklarıma azami özen gösterilen bir huzur kentidir. Yeni seçilen kurul ve komisyon üyelerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

YENİ ÜYELER

Yeni üyeleriyle toplanan İnsan Hakları kurulunda, siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler ve kamu kurum amirleri yer aldı. Kurul alt komisyon üyelerini de belirledi.

İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonuna; Belediye Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Eğitim-Bir-Sen Sendika Temsilcisi Levent Çiftgümüş seçildi.

İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonuna; Tire Kutsan MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Ulvi Toprak, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Nejat Kulp seçildi.

Toplantıda insan haklarına ilişkin ihbar ve dileklerin alınması noktasında Hükümet Konağı, PTT Müdürlüğü, Öğretmenevi Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğünde olmak üzere İnsan Hakları Başvuru Kutuları konulmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi