Hira ilim Kültür Eğitim Ve Medeniyet Derneği yardım gönüllüleri ile birlikte Suriye’li mazlumların yanında da yer aldı.


    Daha önceleri Tire ilçemizde fakir aileleri ziyaret ederek yardımda bulunan Hikem-der ailesi şimdide ilçemiz Kızılcaavlu mahallesinde zor şartlarda barınan Suriye’li ailelere gıda ve giyim yardımında bulundu.

    Ülkelerindeki savaş yüzünden vatanlarını terk etmek zorunda bırakılan aileler çeşitli vesilelerle ilçemiz Kızılcaavlu mahallesine gelerek tarım işçisi olarak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.

     Hikem-der yönetim kurulu başkanı Hakan Alpay “Hikem-der olarak ziyaret ettiğimiz ailelerin ilçemiz Kızılcaavlu mahallesinde bir çiftlikte etrafı naylon örtülerle çevrilmiş barakalarda yaşadıklarını gördük.Yaklaşık otuz kişilik dört aileden oluşan Suriye’li göçmenlerin çok kötü şartlarda yaşadıklarına şahit olduk. Havaların soğumasıyla birlikte barınma ve giyim ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması gerektiğini düşündüğümüz aileler için küçükde olsa bir yardım yaparak yaşadıkları olumsuzlukları bir nebze hafifletmek istedik.”

    Yoksulluğun dini,dili,ırkı veya mezhebi olmadığını, heran herkesin başına gelebileceğini söyleyen Alpay sözlerine şöyle devam etti. “Rabbimiz Bakara Suresi 83. Ayetinde bizlere şöyle buyuruyor ‘Allah’tan başkasına ibadet etmeyin.Anne babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, iyilik ve güzellikle davranın. İnsanlara güzeli ve güzelliği söyleyin..’. Ayrıca peygamberimizin “Bir hurmanın yarısı da olsa sadaka olarak ateşten korunun.” Dediği rivayet edilmiştir.

     O halde bizlere düşen, fakire,yetime yardım etmek, onlar için elimizden geleni yapmaktır. Bunun gibi çalışmalarımızla, hem ilçemizde, hem çevremizde ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve gönüllü hayırseverlerimizle birlikte koşmaya devam edeceğiz”  dedi. 





Editör: Haber Merkezi