Tire’de 9 saat süreyle bebek yaşam ünitesine sahip tam teşekküllü hastane arandıktan sonra Denizli Pamukkale Hastanesi’nde tedavi altına alınan 8 aylık “down sendromlu” Hasret bebeğin önceki gün öğle saatlerinde minik kalbi durdu. Hayata veda eden Hasret bebeğin ölümü Ali, Şehriban Tezel çiftini derinden sarstı.
 

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Hasret bebekten kötü haber geldi. Tire’de, 9 saat süreyle bebek yaşam ünitesine sahip tam teşekküllü hastane arandıktan sonra Denizli Pamukkale Hastanesi’nde tedavi altına alınan 8 aylık “down sendromlu” Hasret bebeğin önceki gün öğle saatlerinde aniden minik kalbi durdu. Kızlarından gelecek güzel bir haberi bekleyen Ali, Şehriban Tezel çifti ise aldıkları acı haberle derinden sarsıldı. Yaklaşık 2 ay önce, İzmir Dr Behçet Uz Hastanesi’nde kalp yetmezliğine bağlı ciddi bir ameliyat geçiren minik bebek, Pazar günü öğle saatlerinde Tire’deki evlerinde aniden rahatsızlandı. Aile, küçük kızlarının solunumunun durduğunu fark edince, 112 sağlık ekiplerine haber vererek, yardım istedi.


ÇABALAR SONUÇ VERMEDİ
Ambulansla Tire Devlet Hastanesi’ne getirilen Hasret bebek için doktorlar adeta seferberlik ilan etti. Ölümle pençeleşen minik kız için çevre il ve ilçelerde “bebek yaşam ünitesine” sahip tam teşekküllü hastane arandı. Beklenen güzel haber Isparta’dan geldi.  İzmir’de konuşlu bulunan hava ambulansından yardım istendi. Çağrıyı alan pilotlar, Isparta’da hava koşullarının son derece kötü olduğu bilgisine ulaştı. Acil olarak durum değerlendirmesi yapan uçuş ekibi, yolculuğun son derece riskli olduğuna karar verdi. Saatler ilerledikçe sağlık durumu kötüleşen Hasret bebek, doktorlar gözetiminde “yeni doğan” ünitesine alındı. Tezel ailesi ise Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi  (SABİM) ile irtibat kurarak, yetkililerden yardım istedi. Bölgedeki tüm hastaneler yeni baştan tarandıktan sonra Tezel ailesini umutlandıran haber akşam saatlerinde Denizli’den geldi.


KALBİ DURDU
Solunum cihazına bağlı nefes alabilen minik Hasret Tire Devlet Hastanesi’ne getirildikten yaklaşık 9 saat sonra tam donanımlı kara ambulansıyla Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisine Denizli’de devam edilen Hasret bebeğin önceki gün öğlen saatlerinde minik kalbi aniden durdu. Doktorların yaklaşık 1 saat süren çabası ise sonuç vermedi. Hayata tutunamayan kızlarının ölümü ile derinden sarsılan Tezel ailesi, “Tüm umutlarımız boşa çıktı. O daha çok küçüktü” diye gözyaşı döktü. Hasret bebek, yarın Tire’de toprağa verilecek. 
Editör: Haber Merkezi