Bir yıl önce sağ kolunu slaj makinesine kaptıran ve kolu dirseğinin altından kopan Tireli köylü vatandaş, uzun süren fiziksel ve psikolojik tedavi sürecinden sonra doktoru Gazi Başdoğan’ın büyük gayretleri ile hayata tutunmuştu.



Kolunun üst kısmının, doktorunun yoğun çabaları sonucunda kesilmekten kurtulduğunu ifade eden talihsiz adam, bir yıl sonra protez de olsa, yeni koluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Her yıl ülkemizde yaşanan talihsiz iş kazaları sonrasında, birçok vatandaşımız ya hayatını kaybetmekte, ya da sakat kalmakta. İlçemizde de zaman zaman meydana gelen, kimisi haberlere konu olan iş kazalarında birçok kişinin canı yanmakta. Bu kazalardan biri de Nihat Sayran (50) isimli Tireli köylü vatandaşın başına gelen iş kazası. Bir yıl önce, 3 Ağustos 2013 tarihinde, Yeğenli Köyü Koacaalan Mevkiinde mısır tarlasında, sabah saat 08:30 sıralarında meydana gelen iş kazasında; sağ kolunu bir anlık dalgınlık sonrasında makineye kaptıran Nihat Sayran’ın (50) kolu, dirseğinin hemen altından kopmuştu. 

SAĞ KOLU DİRSEĞİNİN ALTINDAN KOPTU
Olay anında tarlada yalnız olan Sayran, gücünü toplayarak telefonla yakınlarına haber vermiş, sonrasında olay yerine giden yakınları talihsiz adamı Hastaneye kaldırmıştı. Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, Hastaneye ulaştığında şok ta olan ve çok kan kaybetmiş olan Sayran, acil müdahaleye alınmıştı. Hayati açıdan mevcut riskleri atlatıldıktan sonra geniş bir tedavi sürecine sokulan Sayran’ın sağ kolunun omuzunun da büyük kısmı dahil olacak şekilde büyük hasar gördüğü kemiklerinde kırıklar olduğu, dokuların büyük oranda zedelendiği ve parçalandığı tespit edildi. 

TEDAVİ SÜRECİ 3-4 AY SÜRDÜ
Tire Devlet Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji alanında uzman olan Op. Dr. Gazi Başdoğan tarafından tedavisi yürütülmeye başlanan talihsiz kazazede, yaklaşık 3-4 ay süren farklı operasyon ve zorlu süreçleri içeren tedavi dönemi sonrasında kolunun üst kısımlarını da kaybetmekten kurtarılmış. Bu dönemde doktorunun üstün gayretleri ile hayata tutunduğunu belirten Sayran, kesilen kolununun acısını bu şekilde atlattığını belirtti.
“Doktorum Gazi bey nereye gitse bende onun peşinden giderim” diyecek kadar, doktoruna minnet duyguları ile bağlı olan Tireli vatandaş, Tire Devlet Hastanesi’nde gördüğü ilgi ve alakadan dolayı hastane personeline de çok teşekkür ettiğini belirtti. 

“SAĞLIĞINIZIN DEĞERİNİ BİLİN”
Sayran tedavilerinin tamamlanmasının ardından, yaptığı araştırmalar sonrasında Aydın ilinde bulunan Tralles Ortez ve Protez isimli firma ile iletişime geçtiğini ve alınan ölçüler sonrasında kendisine özle kol protezi yapıldığını belirtti. Talihsiz kazanın 1 yıl sonrasında, protez de olsa koluna kavuşan Sayran, dün protez kolunu ilk kez taktı. Bu anlarda büyük mutluluk yaşayan ve duygulanan Sayran, kendisini yeniden hayata döndüren dokturu Gazi Başdoğan’a çok teşekkür etti. Talihsiz kazazede, vücudu tam olan, sağlığı yerinde olan herkesi elindekilerin kıymetini bilmeye ve Allah’a şükretmeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi