Bayındır’ın Tire’ye yakın köylerinden olan Yusuflu Köyünde ikamet eden Eriş ailesinin hamile ineği ‘Hacer’ Tireli veterinerlerin uzmanlıklarında yardımı ile üçüz buzağı doğurdu. Bir beklerken üç buzağı sahibi birden olan Eriş ailesinin sevinci üçe katlandı.


Hayvan sahiplerinin ve veterinerlerin eşine çok az rastladıkları, bazı veterinerlerin meslek hayatlarında ancak bir kez şahit oldukları, normal şekilde gebe kalan ineğin üçüz doğurması vakası Bayındır’ın Yusuflu Köyünde önceki gün yaşandı. 

DAHA ÖNCE 5 KEZ TEK YAVRU DOĞURMUŞ
Merkezi Tire’de bulunan Derman ve Çayır veterinerlik ortaklığının veterineri olan Fatih Alev’in hamilelik süresince takip ettiği ve doğumunu gerçekleştirdiği, Eriş ailesine ait olan ‘Hacer’ isimli inek, üçüz doğurdu. Altı yaşında olan ve bu güne kadar 5 kez doğum yapan inek bundan öncekilerin tamamında tek yavru doğurmuş bir inek. 

İNEĞİN SAHİPLERİ KADAR MUTLU OLDUM
İneğin doğumunun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan ve buzağıların oldukça sağlıklı olduklarını belirten genç veteriner Fatih Alev, “Normal olan ineklerin bir buzağı doğurmasıdır. İneklerde insanlar gibi genelde bir doğum yaparlar. Buzağılarını da yine insanlar gibi 9 ay karında taşırlar. Yaptırdığım doğum ineğin sahibi olan Eriş ailesi gibi beni de oldukça heyecanlandırdı ve mutlu etti. Bu durum veterinerlerin meslek hayatlarında pek karşılaştıkları bir durum değil.” dedi. 

10 BİNDE 1 BİR GÖRÜLEN BİR DOĞUM VAKASI 
Ömer Eriş isimli vatandaşa ait olan Holstein cinsi ‘Hacer’ ismi verilen ineğin doğurduğu buzağıların ikisi dişi, bir ise erkek yavru. Anne ve yavruların durumunun iyi olduğunu söyleyen Derman ve Çayır Veterinerlik Kliniği’nin kurucusu olan yılların deneyimli veterineri Eşref Okur, bu durumun çok çok az görülen bir vaka olduğunu söyledi. İneklerin tek yavru doğurduğunu, ikiz doğurma oranlarının yüzde 1 olduğunu, normal şekilde döllenip üçüz hamile kalma ve bunları sağlıklı bir şekilde doğurma oranının ise en az 10 binde 1 oran olduğunu belirten Okur, “Burada yaşamın ilahi mucizesine gördük bir kere daha. Bu hayvan bereketli bir doğum yaparak sahibini mutlu etti. Veteriner arkadaşımız doğum en iyi şekilde takip edip gerçekleştirdi. Yavruların sağlığı iyi durumda. Bu güzel durum, hepimizi mutlu etti.” Şeklinde konuştu. 

KÖYLÜLER MERAK EDİP GÖRMEYE GELİYOR
Buzağıların sahibi Ömer Eriş’in kardeşi olan Özkan Eriş ise, gerçekleşen doğumun hem kendilerini şaşırttığını hem de mutlu ettiğini belirtti. Eriş, “Köyden, hatta çevreden duyan gelip hayvanlara bakıyor. Hayırlı olsun diyor. Veterinerlerimize yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi