10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın son gününde Tire’de yaşayan engelli gençler  1 günlük asker oldular.


Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen askeri yemin törenine Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serhan Varol,  İlçe Müftüsü Salih Sağlam, engelli yakınları ve birçok vatandaş katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı yemin töreninde engelli gençler askeri elbiseleri giyerek üzerinde bayrak bulunan masaya el koyarak yemin ettiler. 


Düzenlenen yemin töreninde küçük bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serhan Varol, engelli askerlere yapılan yeminin öneminden bahsederek; “Normal sağlıklı çocuklar hayatın basamaklarını hızlı ve rahat bir şekilde tırmanır. Büyüyüp okula başlarlar, evlenirler hayatlarına normal bir şekilde devam edip giderler. Ancak engelli çocuklarımız bu basamakları o kadar yavaş tırmanır ki, onların bir adım atması, bir gülümsemesi, bir harf söylemesi ya da bir şiir okuyabilmesi her şeye bedeldir. Emin olun bu engelli çocuklarımızın her biri melektir. Kalpleri o kadar temizdir ki, o kalplerinin temizliği bütün ailesini ve bütün çevresini sarar. Tire’de gördüğüm kadarıyla çocuğundan gencine yaşlısına kadar engelliler arasında inanılmaz bir dayanışma inanılmaz bir bağ var. Bu konuda başta Sayın Kaymakamımız Hüseyin Ergi olmak üzere, Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine, Halk Eğitim Merkezi Özel Eğitim Kursuna, Uzman Dost Eli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine, Engelliler Derneğine ve bu işe gönül veren herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.” Dedi.


 İlçe Jandarma Komutanı Serhan Varol’un konuşmasından sonra yemin törenine geçen engelli vatandaşlar hep bir ağızdan yüksek sesle asker yemini ettiler. Yemin töreni sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı’nın hazırladığı ikramlıkları yiyen engelli vatandaşlar ve aileleri daha sonra tüm protokol üyeleriyle bolca hatıra fotoğrafı çektirdiler.


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi