6 Aylık taksitlerle toplam 540.96 lira borçlu görünen Özgen önce SGK’ya başvurdu ardından da dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa suç durusunda bulunacağını söyledi.

 

Dolandırıcılar, şimdi de gözüne dar gelirli emeklileri kestirdi. Tire’de, Ahmet Özgen (52) adlı evli ve 3 çocuk sahibi işçi emeklisinin kömür almadığı halde borçlu gibi gösterilip maaşından taksitle 90.16 liralık kesinti yapıldığı anlaşıldı. 6 Aylık taksitler halinde bir kömür firmasına toplam 540.96 lira borçlu görünen Özgen, önce SGK’ya başvurdu, ardından da dolandırıldığı gerekçesiyle Tire Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. İzmir’de, 2015 Ocak ayında temizlik sektöründen emekli olduktan sonra ailesi ile birlikte Tire’ye yerleşen Özgen, “öğrendiğim kadarıyla birçok emekli bu yolla dolandırılıyormuş. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Utanmadan, emeklinin 3 kuruş parasına göz dikiyorlar” dedi.

 

TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Emekliye ayrıldıktan sonra çeşitli bankalardan 5 ayrı kredi kullandığını ve emekli maaşının tamamının kredi geri ödemelerine gittiğini ifade eden Özgen, “bu ay yapılan zorunlu kömür kesintisi nedeniyle banka kredilerimin bir kısmının ödenmediğini anladım. Sözde, borçlu olduğum kömür firmasıyla Nisan ve Mayıs aylarında anlaşma yapmışım. SGK’ya giderek, bu güne kadar hiçbir firmadan taksitle kömür almadığımı söyledim. Emekli derneklerini de üye değilim. Büyük bir ihtimalle dolandırıldığımı belirten yetkililer bana SGK’ya dilekçe ile başvurup, gelecek yanıtın ardından Tire Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamı tavsiye etti. Şimdi yazışmaların sonucunun bekliyorum. Banka kredilerimin bir kısmını almadığım kömür taksiti yüzünden ödeyemediğim için faiz ödemek zorunda kalacağım. 4 kişilik ailemi geçindirmek için gece gündüz geçici işlerde çalışıyorum. Buna rağmen benim gibi emeklilerin kanını emen bu asalakların peşini bırakmayacağım” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi