Tire İlçe Sağlık (Toplum Sağlığı) Müdürü Dr. Ulvi Toprak, oruç tutacak olan Tireli vatandaşlara, daha rahat oruç tutmaları için, altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Yarın birinci gününü idrak edeceğimiz mübarek Ramazana ayının, geçen yıllarda olduğu gibi, kavurucu yaz sıcaklarına denk gelmesi, oruç tutmayı düşünen başta yaşlı, hasta ve genç yaştakiler vatandaşlar olmak üzere, tüm vatandaşları bu konuyla ilgili olarak uzman görüşü ve tavsiyesi almaya yönlendirmekte.
“MECBUR KALMADIKÇA GÜNEŞE ÇIKMAYIN”
Uzun ve sıcak yaz günlerinde inancının gereğini en iyi şekilde yaşamak ve temel ibadetlerden olan orucu tutmak için Ramazan ayı boyunca imsak (güneşin doğmaya başlaması) vakti ile iftar (güneşin battığı an) vakti arasında aç ve susuz kalacak olan, tüm kötü düşünce, hareket ve sözlerden uzaklaşacak olan Müslümanlar adına, sıcaklıktan ve uzun süreden doğacak olan sıkıntıları en aza indirgemek için neler yapılacağını sorduğumuz Tire İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, oruç tutacak olan Tireli vatandaşlar için oldukça dikkat çekici önerilerde bulundu.
“İFTAR İLE SAHUR ARASINDA 2-2,5 LT SU TÜKETİN”
Dr. Toprak, “Yaz mevsimine denk gelen ramazan ayında üzerinde en çok durmamız gereken konu, su kaybı ve kaybedilen sıvının tekrar vücudumuza kazandırılmasıdır. Gündüz saatlerinde oruçlu olan vatandaşlar, mecbur kalmadıkça güneş altına çıkmamalı ve terleyerek su kaybetmemeli. İftarını açması ile birlikte, sahur saatine kadar en az 2-2,5 litre su içmeli ve vücudun su ihtiyacı dengesini sağlamalı. Bir anda çok yememeli. Özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durmalı. Mümkünse iftardan bir süre sonra yürüyüş yapmalı.”  şeklinde konuşarak, önerilerini sıraladı.

Editör: Haber Merkezi