Ergün ÇELİK

Tire’nin Hisarlık Köyü yakınlarında kimliği belirlenemeyen bir vatandaş ürünlere zarar verdiği gerekçesiyle ormanlık alan içine Domuz ve Tilki gibi hayvanlar için çelik fren teli ve saman telinden oluşan bir tuzak hazırladı. Domuz ve tilki yakalamak için hazırlanan tuzağa dev oklu kirpi yakalanınca ekipler harekete geçti. Hisarlık Köyü Muhtarı Mustafa Gökoğlu tarafından fark edilen dev kirpi için yetkililer seferber oldu. Ormanlık alanda düzenlenen kurtarma operasyonu sonrasında vücudunda tel kesikleri olan dev kirpi Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürüldü. Kirpinin burada tedavi altına alınacağı ve eski sağlığına kavuştuğunda yeninden doğal hayatına bırakılacağı öğrenildi.  


Kurtarma operasyonunun ardından açıklama yapan Tire Belediyesi Veteriner Hekimi Nurtuğrul Şenay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu vahşi bir hayvan. Buralar onun evi, yurdu. Fakat bir arazide tel çite takılmış. Ondan sonra orada takılı kalınca da orada uzunca bir süre uğraşmış. Hayvan bütün oklarını kaybetmiş. Eğer muhtar bu hayvanı görmeseydi, bu hayvan 5-6 saat sonra sıcaktan ve susuzluktan ölür giderdi. Tel de bayağı içeri girmiş belli oluyor. Hayvanın kanaması yok. Derisi kalın olduğu için tam yerine denk gelmiş. Boğazdan veya ayaktan denk gelseydi koparırdı. Şimdi biz bu hayvanın yarasına bakıp, tedavi edip, birkaç gün barınağımızda kalır ondan sonra doğada serbest bırakırız.”

Editör: Haber Merkezi