Merkezi Almanya’da bulunan, organik tarım konusunda faaliyet gösteren Rapunzel firması, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Tire-Dereli köyü ağaçlandırma sahasında 700 fidanlık koru oluşturdu.

Oluşturulan koru için Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Rapunzel Tarımsal Proje ve Satın Alma Müdürü Emrah Dağdeviren, şirket çalışanları ve  Dereli köyü muhtarı Hasan Elüstü’nün katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Tire-Dereli köyü ağaçlandırma sahasında  İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, "İçinde bulunduğumuz saha devlet ormanı sınırları içinde. Burada ilk ağaçlandırma çalışmasına Ege Orman Vakfı olarak 2007 yılında destek verdik. Ve çok başarılı bir çalışma oldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü bu alanda yeni ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor projede. Fidanlar dikildi. Nisan ayında fidanların çapası yapılacak. Önümüzdeki yaz mevsiminden sonra kışa doğru kontrol yapılacak eğer kuruyan fidan varsa yeniden dikilecek. Bu 2018-2019 yılında tekrarlanacak ve sonuçta dışarıdan desteğe ihtiyaç kalmadan burada mevcut ormana yeni bir orman katılmış olacak. Tabii sizlerde organik tarım ile uğraşıyorsunuz tamamıyla birbiri ile örtüşen projeler. Ben katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Metin Gençol, Rapunzel Tarımsal Proje ve Satın Alma Müdürü Emrah Dağdeviren’e plaket takdim etti.

Emrah Dağdeviren ise şirket adına yaptığı konuşmada, "Rapunzel'in felsefesi gereği hem koruma hem destek anlamında özel projeler geliştirmeye çalışan bir firmayız. Aslında kendi proje bölgelerimizde ağaçlandırma çalışmalarını yaklaşık 25 yıldır yapıyoruz. Artık yerimiz kalmadığı için sizler gibi daha profesyonel, bizlere kucak açan vakıflara yöneldik. Biz inanıyoruz ki bu 700 fidanlık koru ilerde büyük bir orman haline gelecek. Bu birlikteliğimiz daha uzun yıllar daha çok ağaç dostumuz ile birlikte devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu ve Dereli Köyü ağaçlandırma sahası yeşile büründü.

Editör: Haber Merkezi