Bayındır, Torbalı ve İzmir’e ulaşımda demiryolunu kullanan Tireli vatandaşlardan bazıları, halen Tire-Basmane hattında kullanılmaya devam edilen eski trenlerde seyahat etmekten dolayı şikayette bulundu. Günümüz yapımı modern trenlerin daha konforlu olduğunu ve Tire-İzmir seferlerinin tamamını bu modern trenlerle yapılmasını istediklerini belirten bazı vatandaşlar, şikayetlerini Gazetemizi arayarak dile getirdiler. 


1990 YAPIMI ESKİ TRENLERİ DEĞİL, 2015 YAPIMI ‘ANADOLU’ TRENLERİ İSTENİYOR
Tire’de ikamet edip, işi için her gün ilçe dışına gitmek zorunda kalan ve ekonomik olması sebebiyle demiryolunu tercih eden vatandaşlar, 2015 yapımı olan ‘Anadolu’ isimli trenlerle ulaşımda sorun yaşamadıklarını fakat 1990 yapımı olan eski trenlerde ısınma veya klima sisteminde sık sık sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdiler.


“YENİ TRENLER ÖDEMİŞ, NAZİLLİ VE DENİZLİ HATTINA” İDDİASI
Ödemiş, Nazilli ve Denizli seferlerinin tamamında ‘Anadolu’ isimli modern ve konforlu trenlerin kullanıldığını, Tire’de ise modern trenlerin yanı sıra eski trenlerin de kullanıldığını iddia eden duruma tepkili vatandaşlar, sık sık arıza yapan bu trenlerin ulaşım hizmetinden kaldırılmasını istediklerini dile getirerek ilçe yöneticilerinden ve siyasi parti temsilcilerinden destek ve çözüm istedi.
 

Editör: Haber Merkezi