Tire’nin dağlık bölgesinde yer alan kırsal mahallelerinden olan Dallık mahallesi ile ilçe merkezi arasındaki bağlantıyı sağlayan karayolunun birçok yerinde asfaltın yetersizliği sebebi ile yapışmamış olan çakıl taşları, araçların kaymasına sebep olduğu için tehlikeli olan yolu daha da tehlikeli hale getiriyor.


Tire ilçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerden biri olan ve dağlık bölgede bulunan Dallık mahallesi arasındaki yaklaşık 9 km’lik karayolu tehlike arz ediyor. Sadece Dallık mahallesi sakinleri açısından değil, yolu kullanan Yamandere, Küçükburun, Çeriközü, Dibekçiler gibi kırsal mahallelerin sakinlerini de yakından ilgilendiren sıkıntılı durumun çözülmesini isteyen bölgede yaşayan vatandaşlar, konuya dikkat çekti.


9 KM’LİK VİRAJLARLA DOLU DAĞ YOLU
Dağlık bölgelerde yapılan rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) devasa pervanelerini taşımak için, projeyi gerçekleştiren şirket tarafından 2014 yılı son aylarında genişletilen yola döşenen çakıl taşları, yine aynı firma tarafından yapılan asfaltlama çalışmasının yetersiz olması sebebi ile yolu bir süre sonra trafik açısından sıkıntılı bir hale getirdi. 
Yolun genişlemesinden memnun olan fakat yol üzerindeki çakıl taşlarının başta motosikletler olmak üzere, tüm araçları için, kaydırmaya sebep olabileceğinden tehlike oluşturduğu bölge sakini araç sürücüleri ve mahalle muhtarları tarafından dile getirildi.

Editör: Haber Merkezi