Faruk ÇARK – DHA

 

Bayındır'a bağlı Hisarlık köyünde, panelvan minibüslerinin karlı yolda çamura saplanması sonucu 21 saat mahsur kalan 32 yaşındaki Hasan Hüseyin Kökcingirt ve kardeşi, 20 yaşındaki Merve Kökcingirt, jandarma ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Hasan Hüseyin Kökcingirt, "Gece boyunca beklerken sürekli aramızda konuştuk. Bir an ümitsizliğe kapıldık. Kurtarılamayabiliriz diye helalleştik. Neyse ki korktuğumuz gibi olmadı yardım geldi" dedi.

 

Pazarlarda züccaciye malzemleri satan Hasan Hüseyin Kökcingirt ve kardeşi Merve Kökcingirt, akraba ziyaretine gittikleri İzmir'in Tire İlçesi'nden dün saat 20.30 sıralarında Manisa'daki evlerine dönmek üzere yola çıktı. İki kardeşin içine bulunduğu 45 R 1002 plakalı panelvan minibüs, Bayındır'a 18 kilometre uzaklıktaki kırsal kesimde bulunan Hisarlık Mahallesi'ne geldiğinde karlı yolda çamura saplandı. İki kardeş, çabalarına rağmen minibüsü bulundukları yerden kurtaramadı. Bölgede cep telefonlarının kapsama alanında bulunmaması üzerine iki kardeş, geceyi minibüs içinde geçirmek zorunda kaldı. Su ve yiyeceklerinin de tükenmesi üzerine 2 kardeş, günün ilk ışıklarıyla birlikte yaklaşık 500 metre karda yürüyüp, telefonlarının çektiği bir yer bulup, jandarmayı arayıp, yardım istedi. Ardından iki kardeş tekrar minibüse döndü.

 

İhbar üzerine Bayındır İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından belediyenin de desteğiyle kurtarma çalışması başlatıldı. CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de kurtarma çalışmalarına destek verdi. Ekipler, karla kaplı dağ yolunun İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İZSU) ait greyder ile açılması sonucu iki kardeşin bulunduğu yere ulaşabildi. Aynı zamanda doktor olan Belediye başkanı Sesli, yaptığı muayene ardından sağlık durumlarının iyi olduğunu belirlediği iki kardeşe su ve yiyecek verdi. İki kardeşin her zaman kullandığı dağ yolunda şaşırıp, farklı yöne gidince mansur kaldıkları ifade edildi.

 

21 SAAT MAHSUR KALDILAR

Yaklaşık 21 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılmalarının sevincini yaşayan iki kardeşten Hasan Hüseyin Kökcingirt, "Gece boyu beklerken sürekli aramızda konuştuk. Bir an ümitsizliğe kapıldık. Kurtarılamayabiliriz diye, helalleştik. Neyse ki korktuğumuz gibi olmadı yardım geldi. Kurtarılmamız için seferber olan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.





Editör: Haber Merkezi