Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali neredeyse çeyrek asırdır oturduğu yöneticilik koltuğunda özverili çalışmaları ile görevine devam ediyor.

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA


25 Aralık 1992 yılında oturduğu başhekim koltuğundan, geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti Tire Belediye Başkan adayı olmak için istifa etti. Ancak seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmeyen Hayali, yeniden başhekimlik görevine geri döndü. Hayali, böylece aradan geçen 22 yıllık süre boyunca, toplam 12 farklı bakanla çalışmış oldu. Çeyrek asırlık dönemde birçok hükümet ve bakan değişmesine rağmen koltuğunu koruyan Hayali,görevine devam ediyor

1992 yılında oturduğu yöneticilik koltuğunda sağlık alanında Tire’lilere bir çok hizmet sunan ve sayısız başarıya imza atan Fatih Hayali, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere hastanesine bir çok ödül kazandırdı. Avrupa da ilk 29 hastane arasına girmeyi başaran Tire Devlet Hastanesi, aynı zamanda dijital hastane dönemine geçerek Avrupa’da ödüle layık görüldü.

İZMİRE SEVK DEĞİL İZMİRDEN SEVK DÖNEMİ BAŞLADI
Tire Devlet Hastanesinde oluşturulan tam teşekküllü  yoğun bakım ünitesi ile geçtiğimiz yıllarda Tire’de bir ilk yaşandı. Geçmişte Acil hastalar İzmir’e sevk edilirken Şimdilerde ise İzmir’den Tire’ye hasta sevki  dönemi devam ediyor.Hastanesine bir çok dalda branş kazandıran Hayali aynı zamanda hastaneyi tıbbi anlamda teknolojik cihazlarla donattı.Alanında uzman doktorlarla binlerce ameliyat yapılan hastane bölgede adından sıkça söz ettirdi.Halen görevine devam eden Fatih Hayali,beraberindeki  çalışkan yönetim kadrosu  ile göz dolduruyor.Başarı öyküsü ile ilgili olarak İha’ya açıklamalarda bulunan Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Fatih Hayali “….1992 yılında göreve geldiğimde hastanemizin yıllık poliklinik hizmeti 25 bin, ameliyat sayısı ise 450 civarındaydı. Hastanemizde tıbbi cihaz olarak bir adet demode röntgen cihazı vardı. Aradan geçen zaman zarfında poliklinik hizmeti yılda 600 bin Ameliyat sayımız ise 30 bin civarına ulaştı.Tek röntgen cihazı olan yıllarla bu yılları kıyasladığımızda ise şu an 4 adet röntgen cihazı,5 adet ultrason cihazı, mamografi,Kemik tonsemetri, Tomografi,Mr, EEG, EMG,Endoskopi,Kolonoskopi,Bronkoskopi,32 adet tam donanımlı yoğun bakım yatağı,Bunların dışında tıbbi alet ve cihazlarla donatılmış durumda.Ayrıca bölgemizde bulunmayan ve Kanser hasatalrımıza hizmet vermek için Kemoterapi merkezimizi de hizmetimize kazandırdık.Bu sayede vatandaşlarımız İzmire gitme derdinden kurtuldu.Son olarak Hastanemizde dijital dönemi başlatarak evrak derdinden kurtulup israfı önlemiş olduk.

TÜRKİYE’DE İLK ÜÇ AVRUPA’DA İLK 29
Yaptığımız hizmetlerle Türkiye’de ilk üç hastane arasına ismimizi yazdırarak Avrupada ilk 29 hastane arasına girmeyi başardık. Uluslararası Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) tarafından verilen "Stage 6"seviyesinin  ardından Stage 7 için kolları sıvadık.Şuanda Türkiye’de hiçbir hastanede Stage7 belgesi mevcut değil. Önümüzdeki günlerde Stage 7 ünvanına sahip İspanyada bulunan bir hastaneyi Genel sekreterliğimiz öncülüğünde Bakanlıktan bir ekip ile ziyaret edip incelemelerde bulunacağız.Bu gezi sonrası Stage7 için düğmeye basacağız.Hedefimiz 2015 yılında Stage7 belgesini alarak Türkiye’de bir numara Avrupada ise ilk üçe girmek olacak.

BAŞARININ SIRRI BİRLİK VE BERABERLİK
22 yıllık yöneticilik hayatıma bu kadar proje sığdırabildim. Bence buradaki en büyük başarı Tire Devlet Hastanesinde çalışan tüm personelle 22 yıldır birlik ve beraberlik içinde çalışarak insan ve fikir ayrımı gözetmeden adaletli bir şekilde çalışmak oldu. 2014 yerel seçimleri öncesi üç aylık Başhekimlik görevinden ayrılmıştım. Bu zaman zarfında İstanbul da bulunan özel bir hastaneden yöneticilik teklifi alarak sözleşme imzaladım.Bu teklif hastane çevresinde hemen yankı bulunca gelen yoğun baskılar nedeni ile sözleşmemi iptal ederek Tire Devlet Hastanesindeki yöneticilik görevime geri döndüm.Çünkü Tire’de iyi bir hekim kadrosuna sahibiz. Benim geri dönme nedenim de benim yokluğumda bu kadronun dağılacak olmasıydı. İşte 22 yıllık başarının sırrı adaletli yönetim ve personele duyulan saygı ve sevgidir.
Editör: Haber Merkezi