Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’de koltuk tamirciliği yapan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Atalay (44) isimli vatandaş, yolda bulduğu ve piyasa değeri 5 Bin TL olan altını hiç tereddüt etmeden sahibine teslim etti. Yaşanan bu olay günümüze hala dürüstlüğün ve insanlığın ölmediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz gün bir işi için sanayiye giden Mehmet Atalay, yol kenarında Beşibiyerde olarak tabir edilen bir altın buldu. Altını bulduğu noktada saatlerce sahibini bekleyen Atalay, sahibi ortaya çıkmayınca altını oradan aldı ve kendi imkanlarıyla sahibine ulaşmaya çalıştı.



İNŞAAT İŞÇİSİNE AİTMİŞ

Altını yanına alan Atalay, 3 günlük arayışından sonuç alamayınca Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne müracaat etti. Zabıta Müdürlüğü’nden 2 gün önce evli ve 3 çocuk sahibi 57 yaşındaki Fahrettin Uza isimli bir inşaat işçisinin aynı özelliklerde bir altın kaybettiğine dair başvuru yaptığını öğrenen Atalay büyük bir mutluluk yaşadı.



ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDE BULUŞTULAR

Zabıta memurları bir süre önce kayıp ihbarında bulunan inşaat işçisine telefon ile ulaşarak Zabıta Müdürlüğü’ne gelmesini istedi. Kısa süre içinde Zabıta’ya gelen inşaat işçisi Fahrettin Uza (57) kaybettiği altınına kavuşunca sevinçten havaya uçtu. Tire Zabıtası ise altını sahibine teslim eden Atalay’a çiçek vererek teşekkür etti.



“TOPLUMA OLAN GÜVENİM ARTTI”

Günümüzde böyle bir güzelliğin yaşanmasına hiç umudum yoktu diyen altın sahibi Fahrettin Uza açıklamasında; “Altını düşürdüğümde sanki dünya başıma göçtü. Kaybetmenin acısı, ahmaklığım, insanların içindeki toplumun bakışı beni çok mahcup etmişti. Bu altının dönüşü, toplumumuza olan güvenimi yeniden kazanmak çok büyük bir nimet, Allah’ın bir lütfu sanki. Böyle güzel helal süt emmiş insanların bulunması çok güzel. Allah razı olsun.  Allah sayılarını artırsın inşallah. Rabbim onu kimseye muhtaç, mahcup etmesin” dedi.

 

“ÜÇ GÜNDÜR ÜZERİME YÜK OLDU”

Altını sahibine ulaştırmanın gururunu yaşayan Mehmet Atalay ise yaptığı açıklamada;

“Üç günden beri üzerimde bir yük oluştu. Ben altını sanayiden dönüşte yol kenarında buldum. Hiç tereddüt etmeden ortalama bir saat olay yerinde bekledim. Acaba tekrar geri dönüp de soran olur mu diye. Çok bekledim. Sonra bir şeye ulaşamayınca tekrar mekanıma, dükkanıma geldim. 3 günden beri üzerimde bir yük vardı.  Sonunda Tire Zabıtasına ulaşmaya çalıştım. Altını kaybeden abimizle camiden tanışıyoruz. Rabbim onu hep doğrularla karşılaştırsın. Orada beraberdik yine burada da beraberiz. Onu görünce çok sevindim. Rabbim inşallah efendimizin sancağı altında da bizleri buluştursun” dedi.




HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi