Tire’nin, Kireli Mahallesi sakinleri neredeyse 6 aydır ezan sesine hasret kaldı. Toplam bin kişinin yaşadığı mahallede uzun süredir yaşanan “imam” sıkıntısı, halkı isyan noktasına getirdi. 


Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Ramazan ayında aralarında para toplayıp camiye imam bulan köylüler şimdilerde ise bırakın vakit namazlarını cenaze namazlarını kıldıracak imam bile bulamamaktan şikayet ediyorlar. Yaklaşık 2 yıldır Kireli Cami’nde “imam” sıkıntısı çektiklerini belirten Kireli halkı, “Tire’nin merkez mahallelerinden biriyiz. Buna rağmen camide görev yapacak imam konusunda bir türlü istikrarı yakalayamadık. Birkaç kez genç imamlar görevlendirildi, ancak onlarda çeşitli mazeretler öne sürerek, kısa sürede Kireli’den ayrıldı. Son 6 aydır hiç imamımız olmadı. Önceden vakit namazlarında tıklım tıklım dolan camimizde cemaat sayısı ise hızla azaldı” dediler.





İSYAN EDİYORLAR
Kireli’de meydana gelen ölümlerde de çeşitli zorluklar yaşadıklarının da altını çizen vatandaşlar, “Cenazelerimizi kamyonetlere yükleyip 9 km yolculuk yaptıktan sonra önce Tire’ye götürüyoruz. Cenazeyi orada yıkayıp, namazını kıldıktan sonra tekrar Kireli’ye getirip, toprağa veriyoruz. Çektiğimiz eziyet yanımıza kar kalıyor. Defalarca Tire Müftülüğü’ne gidip, mağduriyetimizi dile getirmemize rağmen bu güne kadar kesin bir sonuç elde edemedik. Tire’nin en eski ve merkez mahallelerinden biri olarak, camimizde kalıcı olarak görev yapacak bir imam istiyoruz” şeklinde konuştular.





HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi