Tire’de Tahtakale Çarşısı’nda ayakkabıcılar sokağında bulunan ve yıllardır terzi işletmeciliği yapan Erdoğan Akıner, dükkânının önünde sergilediği pantolon ve tişörtleri ‘bir kişiye bir tane’ şeklinde ücretsiz olarak dağıtıyor.



Yılların meslek erbabı olan deneyimli terzi, yıllar içinde elinde kalan, satamadığı pantolon ve tişörtleri, Ramazan ayı vesilesi ile bayrama sayılı günler kala yardım amaçlı ücretsiz dağıtma kararı aldığını belirtti.

Hiç kullanılmamış olan, yeni giyim eşyalarını, dükkanının önünde sergileyen ve üzerine “bir tanesini parasız alabilirsiniz” diye bir yazı yazan Akıner, ihtiyaç sahibi dar gelirli kişilerin bir adet olmak şartıyla istedikleri bir giyim eşyasını alabileceklerini belirtti.

Bu güzel ve paylaşımcı tutumu ile ilgili olarak kısa bir değerlendirme yapan Akıner, “63 yıldır bu sokakta terzi işletmeciliği yapıyorum. Kendim dikip ya da hazır pantolon alıp satıcılık yapıyorum. Elimizde kalan ve fazla olan pantolonları dükkânımızın önüne küçük bir sergi açıp yardıma ihtiyacı olan kişilere dağıtıyoruz. İsteyen bir vatandaş gelip açmış olduğumuz sergimizden bir tane pantolon veya tişört alabilir. Çevremizde bulunan bazı yardımseverler de kullanmamış ve giymedikleri kıyafetlerini bana getirerek sergiye koymamı rica ediyor. Bizlerde aracı olmuş oluyoruz. Bu yapmış olduğumuz proje sadece ramazan ayında değil sonrasında da sürekli devam eden yardım kampanyasıdır.”

Editör: Haber Merkezi