Ercan ÇELİK

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, facebook sayfasından zaman zaman yaptığı paylaşımlarla takipçilerine ulaşıyor. Başkan, dün yaptığı paylaşım ise oldukça dikkat çekti.

Başkan Çiçek, 1976 yılında çekildiği bir fotoğrafı paylaşarak, “Gençliğe biz de uyalım dedik. Bir #tbt de bizden olsun (Sene 1976)” yazdı. Dünyayı kasıp kavuran bu akıma Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de katılmış oldu.

#TBT Nedir?

TBT, Instagram'da kullanılan en popüler etikettir. Hashtag'in yanına TBT yazılarak paylaşılan etiket Instagram kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasındadır. Açılım olarak İngilizce 'Throw Back Thursday' anlamına gelmektedir. Türkçe olarak ifade edersek 'Perşembe gününden bir kesit' anlamına gelir. Sosyal medyada perşembe günleri paylaşılan popüler hashtag olan TBT sadece Instagram değil Facebook ve Twitter gibi diğer platformlarda da kullanılmaktadır.

Instagram kullanıcıları, eskiden kalan bir fotoğrafı geçmişe günleri yad etmek için Instagram'dan perşembe günleri TBT etiketiyle paylaşmakta. Bu paylaşımın kısa sürede popüler olmasındaki en önemli sebep ise yerli ve yabancı birçok ünlünün de bu etiketi benimsemesinden geliyor. Yapılan açıklamalara göre 'TBT' etiketi ile Instagram üzerinden saniye başına 5 fotoğraf paylaşıldığı ve 2017 itibariyle en az 330 milyon TBT etiketli fotoğrafın bulunduğu da belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi