Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışların 18 yaşındaki büyük oğlu Faruk Almışlar 1 haftadır tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verdiği yaşam savaşını kaybetti.


Nadir UYSAL / Yeni Asır Gazetesi


Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar’ın yüreğine evlat ateşi düştü. İlçenin önde gelen ailelerinden Almışlar ailesinin 18 yaşındaki büyük oğlu Faruk Almışlar, yaklaşık 1 haftadır tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verdiği yaşam savaşını kaybetti. Ülfet Onart Lisesi’nden bu yıl mezun olan talihsiz gencin zamansız ölümü ilçeyi yasa boğdu. İddiaya göre, geçen hafta Çarşamba günü İzmir Fuarı’na giden talihsiz genç, arkadaşları ile fuarı gezip, bol bol eğlendi. Daha sonra, grup halinde güle oynaya ilçeye dönen Almışlar, gecenin ilerleyen saatlerinde ise henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden fenalaştı. Bayındır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan gence ilk müdahale acil serviste bulunan doktorlar tarafından yapıldı. Ancak, bilinci kapanan Almışlar, vakit kaybedilmeden ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, yoğun bakım servisine alınan talihsiz genç uygulanan tedaviye ise bir türlü cevap vermedi. 7 gündür komada bulunan gencin ölüm haberi, günlerdir hastanede bekleyen baba Mümtaz ve anne Sevim Almışlar’ı perişan etti. 



AİLE PERİŞAN OLDU
Acılı aileyi, hastaneye akın eden yakınları güçlükle teskin etti. Almışlar ailesinin diyabet hastası olan 16 yaşındaki küçük oğlu Mahir Almışlar ise ağabeyinin ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Günlerdir kendisinden gelecek iyi bir haberi bekleyen talihsiz gencin okul arkadaşları aldıkları acı haberle yıkıldı. Faruk Almışları’ın, hayat dolu, neşeli bir kişiliğe sahip olduğunu belirten arkadaşları “Ülfet Onart Lisesi’nden bu yıl büyük umutlarla mezun olmuştu. Kendince ileriye dönük hayalleri vardı. Çevresinde ise örnek bir genç olarak gösterilirdi. Sıkı bir ‘Göztepe’ taraftarıydı. Sarı kırmızılı renkler onun vazgeçilmeziydi. Hala daha ölümüne inanmakta güçlük çekiyoruz” şeklinde konuştular. Talihsiz gencin cenazesi ise İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ilçeye getirildi. Almışlar, Fatih Cami’nde, ilkindi namazından takiben kılınan cenaze namazının ardından, Bayındır mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi