İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İz-Su biriminin, Tire ile Ödemiş sınırından Ödemiş’e içme suyu götürme projesi köylüleri isyan ettirdi. Tire’nin Yeğenli Köyü ile Ödemiş’in Kazanlı Köyü sınırında bulunan alanda başlayan sondaj çalışması Tire ve Ödemiş köylülerini ayağa kaldırdı. Bir süre önce Yeğenli Köyü altında bulunan Gölyeri Mevkii’nde başlayan çalışmalar bugün sabah saatlerinde köylüler tarafından durduruldu. Yeğenli Köyü Muhtarı Ünal Sayran ile Kazanlı Köyü Muhtarı İbrahim Tabak’ın katıldığı eyleme, her iki köyden yüzlerce üretici destek verdi. Uzun zamandır bölgelerinde susuzluk sorununun yaşandığını ifade eden köylüler yeni açılacak olan içme suyu kuyularıyla bu sorunun daha ileri boyutlara taşınacağından endişeli. Bölgede susuzluk ve kuraklık nedeniyle tarımsal sulamanın bile zor yürütüldüğünü ifade eden köylüler; “böyle giderse yakın zamanda hayvanlarımıza bile su veremeyiz” dediler.

“6 KUYU AÇILACAK”

Köylülerin iddiasına göre Tire ile Ödemiş sınırında bulunan alana toplamda 6 içme suyu kuyusu açılacak. Burada açılan kuyulardan elde edilen su, Ödemiş’in içme suyu şebekesini besleyecek. Kuyuların ilki için başlatılan çalışmalar, köylüler tarafından tepki gördü. Toplanarak bir araya gelen köylüler sondajın yapıldığı alana yürüdü.

“SONDAJ ALANINI BASTILAR”

Yeğenli ve Kazanlı köylerinden, aralarında köy muhtarlarının da olduğu yüzlerce köylü, Gölyeri Mevkii’nde sürdürülen sondaj alanını bastı. Sondaj işçileriyle konuşan köylüler çalışmaların durdurulmasını ve sondaj borularının sökülmesini istedi. Bir anda karşılarında yüzlerce köylüyü gören sondaj işçileri köylülerin isteğini yerine getirdi. Boruları yer altından söken işçiler, kazı alanındaki eşyalarını da topladı.

“KUYULAR İPTAL EDİLMEZSE KİMSE YANIMIZA GELMESİN”

Her gün susuzluk korkusuyla yatıp susuzluk korkusuyla kalktıklarını ifade eden köylüler, Ödemiş’e içme suyu götürülme projesinin bir an önce sonlandırılmasını istediler. Çileden çıkan köylüler; “Bizim derdimize bir sorun bulunmadığı takdirde hiçbir siyasi köyümüze gelip bizden oy istemesin” dedi.

Editör: Haber Merkezi