Ekili tarım arazilerine verdikleri büyük zararlar ve karayollarında kazalara sebebiyet vermeleri ile birçok defalar gündeme gelen yaban domuzları, bölgemiz ekosistemi içerisinde büyük bir popülasyona sahip durumda.

ÇOK HIZLI ÜREYİP GELİŞİYORLAR
Çok hızlı üreyen ve bulduğu her şeyi yediği ve her ortamda yaşadığı için çok çabuk artan yaban domuzlarının, insanlar ve yaşam alanları için yarattığı tehlikeli durum karşısında, bölgemiz çiftçi, üretici ve araç sürücülerinden, avcılara yardım talebinde bulunulmuştu.
Bu yardım talebine olumlu yanıt veren Tire Dört Eylül Avcılar Derneği üyesi avcılar, geçen yıl Ağustos ayı sonu itibarı ile başladıkları av sezonu içindeki ‘sürek domuz avı’ mücadelelerine, çiftçi ve üreticilerin desteği ile devam ediyor.

SIRASIYLA; HASANÇAVUŞLAR, ÜZÜMLER, IŞIKLAR VE AYAKLIKIRI
İlk olarak Hasançavuşlar, daha sonra Üzümler ve akabinde Işıklar mahallelerinin kırsal alanlarında, köy muhtarları ve bölge sakini çiftçilerin isteği ile kalabalık gruplar halinde sürek avına çıkan Dört Eylül Avcılar Derneği avcıları, son olarak geçtiğimiz gün Ayaklıkırı kırsal mahallesinde domuzla mücadele sürek avı yaptı.

45 AVCI, 12 AV KÖPEĞİ YER ALDI
Yaklaşık 45 avcı ve 12 av köpeğinin katıldığı av sabah saat 08:00’den akşam saat 17:00’ye kadar sürdü. Ayaklıkırı köyü sakinlerinden Mehmet Ali Bilge’nin avcılara çok destek verdiği, yemek yedirdiği sürek avının 4. ayağında çok sayıda domuz avlandı ve tarla sahibi üreticiler ve kara yollarında aniden karşılarına domuz çıktığı için kaza yapma riski yaşayan sürücüler biraz olsun rahat nefes almış oldular.


BİRKAÇ SÜREK AVI DAHA OLABİLİR
Domuzlara geçit vermeyen Tireli avcılar, ‘av sezonu bitmeden’ bir veya birkaç sürek avını daha yapmak niyetinde olduklarını, bu yönde birçok kırsal mahalleden kendilerinden yardım talebinde bulunulduğunu ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi