Ercan ÇELİK

 

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde hayatını kaybeden Kore Gazisi Mehmet Erdem’in cenazesi yarın Tire’de defnedilecek. 1919 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesinde doğan, çocukluk ve ilk gençlik yılları burada geçen Kore Gazisi daha önce gazetemize verdiği röportajda, kerestecilik işiyle uğraştığını ve 1941’de mesleğinden dolayı Tire’ye geldiğini, ondan sonra da buraya yerleşip kaldığını belirtmişti.  Tire Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan ve bir kısmı İstanbul’da yaşayan sahip olduğu 4 çocuktan dolayı bir ayağı hep İstanbul’da olan Mehmet Erdem, her şeye rağmen Tire’den vazgeçemediğini söylemişti.

 

2 YIL KORE’DE SAVAŞTI

1949 senesinde, askere giden Gazi Mehmet Erdem, Adapazarı’nda bulunan 17. Tümen’e bağlı 67. Alay’da asker olduğunu ve sonradan arkadaşları ile birlikte 1950’de başlayan Kore Savaşı’na gönderildi.  1950 ile 1953 yılları arasında aktif (fiilen) olarak süren savaşta 2 yıl boyunca kalan, manga komutanlığı yapan ve bu süre içinde tam dokuz kez kurşun yarası alan Kore Gazisi, büyük mucize eseri hayatta kalabilmiş. Japonya’nın başkenti Tokyo’da da tedavi gören asırlık Gazi, o günleri hiç unutmadığını göğsünde taşıdığı 4 madalya ile göstermekteydi.

 

SEVENLERİ YASTA

Gazi Mehmet Erdem’in ölüm haberini alan yakınları ve komşuları derin üzüntüye boğulurken, naaşının Ankara’dan yola çıktığı ve yarın öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Tire Asri Kabristanlığa defnedileceği öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi