Tire Cumhuriyet Kadınları Derneği, ilçe merkezinde bulunan Şehit Ali İhsana Kalmaz İlk ve Orta Okulu öğrencisi olan 25 çocuğa kışlık bot dağıttı.


Soğukların iyice bastırdığı bugünlerde, Tire Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından, ilçe merkezinde bulunan Şehit Ali İhsan Kalmaz (ŞAİK) İlk ve Orta Okulu’nda ihtiyaç sahibi 25 öğrenciye kışlık bot ayakkabı dağıtıldı.

ETKİNLİKLERDEN ELDE EDİLEN GELİRLERLE ALINDI
Dernek üyeleri tarafından Aralık ayı içerisinde Derekahve’de yapılan ülkemizde ‘kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi’nin yıl dönümünün kutlandığı özel kahvaltı programında elde edilen gelir ile Dernek üyelerinin bunun üstüne eklediği artı katkılarla oluşturulan kaynak aracılığıyla alınan 25 çift farklı numaralarda kız ve erkek kışlık boy ayakkabılar, ŞAİK İlk ve Orta Okulu öğrencilerine dağıtıldı.

‘YENİ YIL HEDİYESİ’ OLARAK VERİLDİ
İlçemizin dar gelirli ailelerinin çoğunlukla yer aldığı semtlerde bulunan okullarımızdan biri olan Ali İhsan Kalmaz İlk ve Orta Okulu’ndaki öğrencilere ‘yeni yıl hediyesi’ olarak verilmek istenen kışlık botlar, 31 Aralık günü verilmek istenmiş, fakat günlerce süren yağışlı hava sebebiyle geçtiğimiz güne ertelenmişti. 

DERNEK ÜYELERİ AYAKKABILARI KENDİ ELLERİ İLE DAĞITTI
Kışlık botları bizzat getiren Dernek Başkanı Türkan Türköz ve Dernek yönetim kurulu üyeleri; Nurdan Karaoğlanoğlu, Aysun Uysal, Emel Şen ve Armağan Doğruel, Okul Müdürü Mehmet Ali Çerçi ve Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Baş tarafından karşılandı. Dernek üyeleri, Okul Müdürü ve Okul Aile Birliği Başkanı ve Okul öğretmenleri tarafından belirlenen 25 ihtiyaç sahibi kız ve erkek öğrenciye kışlık botlarını bizzat kendi elleri ile vererek, “güle güle iyi günlerde giyin” dedi.

KARŞILIKLI TEŞEKKÜR VE İYİ NİYET AÇIKLAMALARI
Dernek Başkanı Türkan Türköz, çocukların bu mutluluğu yaşamaları ve buna şahit olmanın her şeyin üstünde olduğunu belirtti. Türköz, Dernek olarak örnek çalışmalara, iyi ve güzel işlerde öncü hareketlere devam edeceklerini belirtti.
Okul Aile Birliği Başkanı Baş ise, Dernek üyelerine yaptıkları bu güzel yardım çalışmadan dolayı tüm okul velileri adına teşekkür etti ve bu gibi çalışma ve hayır işlerinin daha çok yaygınlaşmasını umduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi