İzmir’in Bayındır ilçesinde yaşayan böbrek hastası 18 yaşındaki Gamze Akkavak’a acil olarak uygun böbrek aranıyor. Kalp hastası anne sağlık gerekçesiyle, baba ise aileden ayrı yaşadığı için her ay diyalize giren Gamze’ye organ bağışıyla çare olamıyor. Çınar mahallesi Kalburcu dere sokaktaki derme çatma evlerinde diğer 4 kardeşi ile birlikte tekrar sağlığına kavuşacağı günü bekleyen genç kız, zorunlu olarak lise birinci sınıfta ara verdiği eğitimine geri dönerek, öğretmen olacağı günü hayal ediyor.


BABA EVİ TERK ETTİ
Kızının 3 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle hasta olduğunu ifade eden anne Emine Akkavak (45), “Yapılan tahliller sonucu benim böbreğimin uyumlu olduğu ancak kalp damarlarımdaki tıkanıklık nedeniyle doktorlar benden nakil yapamayacaklarını söylediler. Ayrı yaşadığım eşim İsmet Akkavak’ın da (52) böbreği uyumlu olmasına rağmen evi 1 yıl önce terk etti. O ana kadar ciddi bir sorun yaşamamıştık. Aramızdaki huzursuzluk artınca 5 çocukla ortada kaldım. Gamze’nin yaşama tutunması için bir böbreğe ihtiyacı olduğu kadar, baba sevgisi ve şefkatini de ihtiyacı var. Büyük oğlum da yakında askere gidecek. Bir başımıza kalacağız. Kızımın bir an önce böbrek bulunarak iyileşmesini ve normal şekilde hayatını yaşamasını istiyorum. Bir gün uygun böbrek bulunur ve kızım sağlığına kavuşur diye umutla bekliyorum” dedi.


“ÖĞRETMEN OLACAĞIM”
Yaklaşık 3 yıl önce, baş ve karın ağrısı şikayetiyle gittiği Bayındır Devlet Hastanesi’nde kendisine “Böbrek yetmezliği” teşhisi konulduğunu anlatan genç kız, “Ayda bir kez İzmir Behçet Uz Eğitim ve Araştırma hastanesinde diyalize giriyorum. Evde ise her gün bana verilen makineye bağlanıyorum. Eski sağlığıma kavuşmak ve ben de yaşıtlarım gibi normal bir hayat sürmek istiyorum. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, böbrek nakli için sıra bekliyorum. Eğer uygun bir böbrek bulunursa, tekrar okuluma dönmeyi ve ilerde öğretmen olmayı hayal ediyorum” şeklinde konuştu.


KAYMAKAMLIK SAHİP ÇIKTI
Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran, Akkavak ailesine sahip çıktı. Kaymakamlık, ailenin sorunlarının uzun süredir yakından izlendiğini ifade ederek, Akkavak ailesine, Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla yaklaşık 4 yıldır nakit yardımlar dışında düzenli olarak 26 bin lira tutarında nakit yardımında bulunulduğunu ve söz konusu yardımların devam edeceğini belirtti.


Editör: Haber Merkezi