Ergeldi, ambulans şoförü Mesut Şaşmaz ‘ın “Borcumuz ne kadar?” sorusuna ise “Devlete borç mu olur?” diyerek ücret almadı. Örnek davranışıyla insanlık dersi veren lastik tamircisi sosyal medyada fenomen oldu.

İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan evli ve iki çocuk sahibi lastik tamircisi İbrahim Ergeldi (46), örnek davranışıyla sosyal medyada fenomen oldu. Ergeldi, gece yarısı lastiği patlayan ambulansı “Birilerinin daha ihtiyacı olabilir” düşüncesiyle uykusundan kalkarak yağmurlu havada kendi aracıyla gittiği benzinlikte tamir etti. Ambulans şoförü Mesut Şaşmaz ‘ın, “Borcumuz ne kadar?” sorusuna ise “Devlete borç mu olur?” diyerek ücret almayan fedakar lastikçi, insanlık dersi veren davranışıyla sosyal medyada kısa sürede ün kazandı.

“HEMEN GELİYORUM”

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan ilginç olay şöyle meydana geldi. Cumartesi günü, gece yarısına doğru görevden dönen 112 ambulansının şoförü Mesut Şaşmaz İstasyon caddesinde aracın lastiğinin patladığını fark etti. Tire Gökçen yolu üzerinde bir benzin istasyonuna giden Şaşmaz, lastiğe hava basmasına rağmen sorunu gideremedi. Lastik tamircisi İbrahim Ergeldi’yi gece geç saatlerde olmasına rağmen çekinerek cep telefonuyla arayan 112 görevlisi Ergeldi’den “Hemen geliyorum” yanıtını aldı.

“DEVLETE BORÇ OLMAZ”

Sıcak yatağından kalkan lastik tamircisi Ergeldi, fırtına ve şiddetli yağmura rağmen kendi aracıyla ambulansın bulunduğu benzin istasyonuna kısa sürede ulaştı. “Yardım bekleyen canlar kurtulsun” diye zaman kaybetmeden lastiği tamir eden Ergeldi, üstüne “Devlete borç olmaz” diyerek ücret almadı. Ambulans görevlisi Mesut Şaşmaz, “Tire’de toplam 2 adet 112 ambulansı konuşlu bulunuyor. Bazen hiç ummadığımız acil durumlar yaşanabiliyor. Her iki ambulansımızı her an göreve hazır tutmak zorundayız. İbrahim abi, davranışı ile topluma örnek oldu” dedi. Lastik tamircisi İbrahim Ergeldi ise “Hepimiz bu toplumun bir parçasıyız. Bu güne kadar defalarca ambulans lastiği tamir ettim ama hiç para almadım. Belki benim veya bir yakınımın gece yarısı ambulansa ihtiyacı olabilirdi. Bu sorumluluk ile hareket ettim. Bugün olsa yine aynı şekilde davranırım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi