Kış mevsimi meyvesi olarak bilinen ve herkesin kış mevsiminde mutlaka tükettiği C vitamini kaynağı olan mandalina, yakıcı Ağustos sıcaklarının yaşandığı önceki günkü Tire Salı Pazarında Aydın Altunışık isimli pazarcının tezgahında boy gösterdi. 


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Genelde ilk hasadı Kasım ayı sonlarına doğru olan mandalinayı, Ağustos ayı içerisinde pazar tezgahlarında gören Tireli vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.



25 yıllık pazarcı olduğunu Tire dışında; Çandarlı, Tepecik, Bornova gibi yerleşim bölgelerinde de Pazar tezgahı kurduğunu ifade eden pazarcı esnafı Aydın Altunışık, tarımda teknolojinin ilerlemesi, seracılık çalışmalarının gelişmesi gibi faaliyetle artık yaz mevsiminde kış, kış mevsiminde yaz meyvesinin bulunabildiğini belirtti. Altunışık, mandalinaların Mersin’den geldiğini ve pazarda çok az olduğu için kg fiyatının şuan için 4 TL olduğunu belirtti. Mevsiminden önce tezgahlara düşen mandalinanın tadının normal olduğunu ifade eden Altunışık, mandalina sevenlerin alışveriş yaptığını belirtti. 
Editör: Haber Merkezi