İzmir’in Bornova Atatürk Mahallesi’nde yaşayan 61 yaşındaki Mustafa Peksöz, ayaklarındaki güç kaybı ve uyuşmalar nedeniyle dayanılmaz ağrılar çekiyordu. Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Arif Sungu, hastaneye başvuran Peksöz’e neştersiz bir yöntem olan ‘Nöral Terapi’yi uygulamaya karar verdi.  Hastanın sol bacağında güç kaybı ve ciddi bir bel fıtığı bulunduğunu belirten Dr. Sungu, “Hastamızın rahatsızlıklarının Nöral Terapi yöntemiyle tedavisi için planlama yaptık. Hastanın tedavi yöntemini kabul etmesinin ardından ağrı çektiği bölgelere lokal girişimlerde bulunduk. Yan etkisi olmayan bu yöntem sayesinde hastanın şikayetleri azaldı” dedi.

Ayaklarında ve sol bacağındaki uyuşmalar nedeniyle şiddetli ağrılar çektiğini anlatan Peksöz, “Doktor Sungu’nun önerdiği Nöral Terapi tedavisini kabul ettim, doktorumuza güvendim. İlk tedaviden sonra ağrılarım geçmeye başladı 2. Tedavi sonrası tamamen bitti.  Ayağımdaki güç kaybı 1,5 - 2 ayda geçti” diye konuştu. Daha önce tedavisi için geçici çözümler aradığını ancak daha sonra doktora gitmeye karar verdiğini anlatan Peksöz, doktoruna teşekkür etti.

Nöral Terapi Nasıl Uygulanır?

Nöralterapi lokal anestezik madde kullanılarak yapılan regülasyon yani düzenleme tedavisidir. Nöral terapi; sinir tedavisi, iğne, enjeksiyon kelimelerini içerir. İğneler sinire yapılmaz. Otonom sinir sistemi her yerdedir. Nöral terapinin amacı uyarım sağlamaktır. Enjeksiyonlar uyarım amacıyla yapılır.

Proloterapi nedir

Proloterapi zayıflamış, aşınmış, yıpranmış, hasarlanmış, gevşemiş ve gücünü kaybetmiş tendon, ligament ve eklemlere proliferatif (hücre ve doku yenileyici) ve irritan (tahriş edici) olan solüsyonların (dekstroz veya mannitol; her ikisi de doğal şekerden elde edilmiştir, lidokain-lokal anestetik) enjeksiyonu ile bu dokularda proliferasyon (yenilenme, çoğalma) oluşturarak bu dokuların yenilenmesini ve eski gücüne kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir.

Editör: Haber Merkezi