Ercan ÇELİK

Türkiye’de dijital hizmet veren hastaneler arasında Stage 7 sertifikasına sahip tek hastane olan Tire Devlet Hastanesi’nin ünü Türkiye sınırlarını aştı. Türkiye ziyaretinde Tire Devlet Hastanesi’ni ve dijital altyapısını incelemek isteyen Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Alyemeni ve beraberindeki Bakanlık Bilgi İşlem Genel Direktörü Hashem Abubaker Tire’ye geldiler.

“STAGE 7’Yİ ALMAK ÇOK ZORDUR”

Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Fatih Hayali’nin bizzat karşıladığı bakanlık yetkilileri, Tire Devlet Hastanesi’ni ve Başhekimi hayranlıkla izlediklerini belirterek tebrik ettiler. Bakan Yardımcısı Alyemeni, “Sıkışık bir dönem içerisindeyiz. Arabistan Sağlık Bakanlığı olarak teknoloji ve tekniklerde ilerleme sağlamaya çalışıyoruz. HIMSS sürecini çok iyi biliyorum. Stage 6’yı almak zordur, Stage 7’yi almak çok çok zordur. Stage 7’yi alabilmek için sadece sistemi kurmak değil, sistemi işletebilmek çok önemlidir. Tire Devlet Hastanesi'ni çok duyduk. Zaten tanıyoruz sizleri ve izliyoruz.” dedi.

90 MİLYONLUK ÜLKEDE TEK HASTANE

Suudi Arabistan’da bir göz hastanesinin Stage 7’yi aldığını belirten Bakan Yardımcısı, “Bizim hastanemiz bir dal hastanesi fakat Tire Devlet Hastanesi, her dalda hizmet veren genel bir hastane. 90 milyona yakın bir ülkede sadece 1 hastane ve o hastane de Tire Devlet Hastanesi. Sizleri yürekten kutluyorum. Bizim bölgemizde kardeş ülke olarak gördüğümüz Türkiye'nin bu gibi başarılı çalışmalara girmiş olması bizi ayrıca mutlu etti.” Dedi.

Başhekimlikte samimi bir ortamda geçen sohbette HIMSS süreci ile ilgili Suudi bakanlık yetkililerine bilgi veren Başhekim Hayali, daha sonra misafirlere hastanenin servislerini ve yoğun bakım ünitesini gezidirerek sistemi nasıl kullandıklarını aktardı.

Editör: Haber Merkezi