Fatih ŞAŞMAZ / TİRE İHA

Tire’de İtfaiye eri olarak görev yapan  Ahmet Kırtaş’ın  içindeki meslek aşkı görenleri şaşkına çeviriyor. Kısa sürede 7 Üniversite bitiren ve Doktora yapmaya hazırlanan genç itfaiyeci ne olursa olsun mesleğini yapmakta kararlı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire İtfaiye gurubunda İtfaiye eri olarak çalışan Kırtaş öğretmenlik ve  mühendislik gibi bir çok mesleği elinin tersiyle iterek hayallerini süsleyen itfaiyecilik mesleğini seçti. Liseden sonra Kocaeli Üniversitesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümünü bitiren Kırtaş, bir yıl içinde KPSS ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na atanarak göreve başladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Lisans eğitimini alırken aynı zamanda Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü bitirdi. Daha sonra tekrar sınavlara giren genç itfaiyeci, Katip Çelebi Üniversitesi’nde İş sağlığı ve İş Güvenliği alanında Yüksek Lisans yaparken aynı anda Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Resim bölümünü bitirdi. Bununla da yetinmeyen Ahmet Kırtaş, ardından Atatürk Üniversitesi Acil durum Afet Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi Laborant Veteriner Sağlık bölümlerine yerleşerek buradan da mezun oldu. Şu anda 7 Üniversite bitiren Kırtaş, doktorasını yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

MESLEĞİNE AŞIK

İtfaiyecilik mesleğini çok sevdiğini ve adeta mesleğine aşık olduğunu söyleyen Ahmet Kırtaş “Benim hayal ettiğim meslek itfaiyecilikti ve ben istediğim mesleği severek yapıyorum. Avrupa ülkelerinde İtfaiyecilik çok değerli ve kutsal bir meslek. Ama ülkemizde pek öyle görünmüyor. Ben mesleğimi seviyorum. Kendi mesleğimi daha iyi nasıl yaparım dedim ve mesleğimle ilgili olarak kısa sürede tam 7 Üniversite bitirdim. Bu benim için hiç kolay olmadı. Amirlerim, ekip arkadaşlarım  ve üniversitedeki hocalarım bana bu konuda çok destek oldular. Nöbetlerimde hem işimi yaptım hem ders çalıştım. Bence okumanın yaşı yoktur. Üniversite bitirdim ama işimi akademik düzeyde yapıyorum. Şimdi biraz kafamı dinledikten sonra Doktora yapmak için yeniden kolları sıvayacağım. Ne kadar Üniversite bitirsem de İtfaiyecilikten vazgeçmeyeceğim. Bu mesleği herkese tavsiye ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi