Bayındırlı 80 yaşındaki Emine Şendil 100 yıl önce Çanakkale’de şehit düşen dedesi Mehmet oğlu Salih’ten kalan birikmiş şehit maaşını banka şubesinden alırken duygu dolu anlar yaşadı

Ergün ÇELİK

İzmir’in Bayındır ilçesinde, Emine Şendil adlı 80 yaşındaki yaşlı kadın, 100 yıl önce Çanakkale savaşlarında şehit düşen dedesi Mehmetoğlu Salih’ten kalan maaşı banka şubesinden çekerken duygu dolu anlar yaşadı. 2 kardeşi daha bulunan Şendil, kendi payına düşen 719 lirayı SSK görevlileri nezaretinde Tire Ziraat Bankası Şubesi’nden aldı. Bayındır’ın Yakacık mahallesinde yaşadığını ve geçimini yetiştirdiği sebzeleri pazarda satarak sağladığını ifade eden yaşlı kadın “önemli olan paranın miktarı değil, maneviyatı. Yaşadığım duyguları tarif etmem imkansız” dedi.


“ZOR GEÇİNİYORUM”
1915 yılında, Çanakkale’de şehit düşen dedesinin yıllar boyu ailenin gurur kaynağı olduğunu anlatan Şendil, “7 yıl önce vefat eden babam Mehmet Şendil, sağlığında dedemin ne kadar iyi yürekli ve cesur bir insan olduğunu bize anlatırdı. Şehit dedemden kalan maaşı yıllar boyu babam aldı. O da, 2008 yılında vefat etti. Tire ve Bayındır pazarında yetiştirdiğim sebzeleri satarak geçimi zorlukla temin ediyorum. Babamın ölümünden sonra dedemden kalan şehit maaşını, ‘acaba ben alabilir miyim?’ diyerek, Tire SSK’ya başvurdum. İncelemelerde bulunan SSK yetkilileri, şehit maaşından faydalanmamın mümkün olmadığını, ancak muhtemelen babamın sağlında almayı unuttuğu 2 bin 157 liranın devletin kasasında durduğunu söylediler. Kısa sürede işlemleri tamamlayan yetkililer, payıma düşen miktarın Tire Ziraat Bankası şubesine yatırıldığını söylediler. Toplam 3 kardeş olduğumuz için ben payıma düşen yaklaşık 719 lirayı görevlilerin yardımıyla bankadan aldım. Allah devletimizden razı olsun. Tire SSK yetkilileri ise bana çok yakın davranarak, yardımcı oldu” diye konuştu.







Editör: Haber Merkezi