54 Bin nüfuslu  ilçemize, tüm köylerine, gerektiğinde çevre ilçeler ve tüm köylerine acil sağlık hizmeti veren Tire’ye ait 2 adet Acil Yardım Ambulansı var. Bu ambulanslar ilçe içinde hizmet verdiği gibi acil hastaların İzmir iline naklini de gerçekleştiriyor. Bu sebeple zaman zaman bölgede tek ambulans kalıyor. Ve maalesef bazı vatandaşlarımız ambulansın ne için çağırılması gerektiğini hala bilmek istemiyor.

       Yani bir mahalleye bir kere girmiş isek, artık ambulans o mahalleye aitmiş gibi düşünülüyor. ‘Beyefendi sizin ambulansı çağırmanızı gerektirecek acil bir rahatsızlığınız yok, bizi şuan meşgul ederek vicdanen rahat ediyor musunuz?’ dediğimizde ‘Geçen gün komşumu götürdünüz ama’ diyor. Belli ki poliklinikten aldığı sırası geçmek üzere. Başı ağrıdığı için, eşiyle tartışıp sinirlendiği için, karnında gaz olduğu için,üç ay önce üzerine düştüğü ayağı ağrıdığı için ambulansı meşgul eden kişi vicdanında nasıl bir huzur buluyor merak ediyorum. Daha önce bu köşeden de defalarca yazdım ambulansın hangi durumlarda çağırılması gerektiğini. Ama birileri bunu özellikle bilmek istemiyor. Ben abartmıyorum Tire’nin bir köyüne sivrisinek ısırığına gittim arkadaşlar.Arı sokması dediler ciddi dediler birde baktık ki sivrisinek ısırmış.

       Evet arkadaşlar şimdi itiraf ediyorum. Zaman zaman ambulansın geç geldiğine dair teşhisiniz doğru. Meydana gelen bir trafik kazasına yetişemediğimiz doğru. Gerçekten bize ihtiyacı olan hasta ve kazazedelere bazen geç ulaştığımız doğru. Ve halkımız ambulansın ne için kullanılması gerektiğini öğrenene kadar biz maalesef zaman zaman geç kalmaya devam edeceğiz. Tek dileğimiz bu sebeplerden dolayı kimsenin hayatına mal olacak bir pozisyonda kalmaması. Herkese sağlık dolu günler dilerim. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun. Saygılarımla.