Hani bir hizmet yapıldığında eleştirir “Bu bir seçim yatırımı, gözümüzü boyuyorlar” deriz ya, olsun arkadaş ben razıyım. Şu Tire-Selçuk yolu genişletilsin, çocuklar yetim, anneler gözü yaşlı kalmasın da varsın seçim yatırımı olsun…

     Tire-Selçuk arasında yaşanan son feci kaza sonrası, bir ailenin tarumar oluşu, yüreklerimizde ki közü bir kez daha alevlendirdi. Neresinden tutsak elimizde kalan bu yolun olumsuzluğu, kişisel bir hatayı da beraberinde getirdiğinde ne denli facialara yol açıyor, bir kez daha gördük en acı hali ile. Dağların delinip tünellerin açıldığı, denizin dibinden trenlerin geçirildiği, iki yakayı bir araya getiren köprülerin inşa edildiği bir dönemde, bu yolun genişletilmesinin  çokta zor olmadığını hepimiz biliyoruz. O halde nedir bu işin aslı?

     Bizler 112 personelleri olarak, acıyı ve hüznü bir kez daha yaşadık pazar nöbetimizde. Selçuk yolunda trafik kazası olduğu ve dört yaralının bulunduğu ihbarı üzerine boğazımız düğümlendi ve bir facianın yaşanmış olduğunu, Selçuk yolunun önceki kurbanlarını hatırımıza getirerek hissettik. Olay yerine ulaştığımızda, hiçbir suçları olmayan, sadece araçlarıyla yola çıkmak için kenarda bekleyen bir ailenin o acı tablosu ile karşılaştık. Bu aile için seferberliğimiz gece saatlerine kadar sürdü. Bir evladımızı hava ambulansı ile, diğer evladımızı ve babalarını da ilçe ambulansları ile İzmir’ deki hastanelere naklettik. Anne ise maalesef ebediyete uğurlandı gözyaşları içinde.

    Sonra ne mi oldu? Sonra yol kenarından kazalı araçlar kaldırıldı. Yeni kurbanlarını almak üzere, Tire-Selçuk yolu kaldığı yerden görevine başladı. Ve bizler bir kez daha ağzımıza yapışan o cümleyi kurduk “Başımız sağ olsun”… Şimdi ben diyorum ki; Artık dayanacak gücümüz kalmadı. İşte önümüzde seçim. Ben razıyım, bu yol yapılsın da varsın biz “Seçim yatırımı” diye eleştirelim. Son kazada hayatını kaybeden genç anne başta olmak üzere bu güne kadar bu yola kurban verdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah’ tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Saygılarımla, sağlıcakla.