Uşak İl Emniyet Müdürlüğü bayram boyunca alınacak güvenlik tedbirleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, kalabalık ve halka açık yerlerde görevli polis sayısının artırıldığı ve güvenlik güçlerinin 24 saat görev başında olacağı belirtildi.

Vatandaşın bayramı huzur içinde geçirmeleri için her türlü tedbirin alındığını belirten Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Toplumumuzun ortak sevinç değerlerinden olan bayram süresince halkımızın yoğun olarak bulunacağı cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminal gibi yerlerde, motorize yunus timleri, asayiş ekiplerinden oluşan yaya ve motorize ekipler görevlendirilerek gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bayram namazı süresince camiler ile mezarlık çevrelerinde resmi ve sivil ekipler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın bayram ziyareti veya tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve iş yerlerinin kapalı olması öngörüldüğünden ikametten ve iş yerinden hırsızlık olaylarına karşı tüm ekiplerimiz duyarlı hale getirilmiştir. Yine Bayram süresince vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, rahat ve kazasız yolculuk yapabilmeleri için, emniyet kemeri, hız ve alkol denetimleri, yolcu taşımacılığı denetimleri yanında havadan Drone destekli kontroller planlanmıştır" denildi.

vatandaşların da şüphelendikleri her durumu 155 polis imdat hattına ihbar etmelerini isteyen Uşak Emniyet Müdürülüğü açıklamasının devamında "Uşak Emniyet Müdürlüğü personelinin tamamı, değerli vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince 24 saat görev başında olacaktır. Bu vesileyle, hizmet vermekten onur duyduğumuz ve gücümüzün ana kaynağını oluşturan Uşaklı vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini dileriz" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: iha