Hiçbir şeyin imkansız olmadığının en bariz örneklerini ülkemizde, özellikle sağlık alanında sık sık görmekteyiz. Söz konusu bir insanın hayatı ise gerisinin teferruat olduğunu artık herkes biliyor. Ancak biz sağlık çalışanları, bu hizmete aracılık ederek anı yaşıyor olmanın hazzını deyim yerinde ise tüylerimizin diken diken oluşu ile yaşıyoruz. Bunun en somut örneğini geçtiğimiz gün yaşadık.

            Solunumu ve ardından kısa bir süre sonra kalbi duran bir hasta Tire Devlet Hastanesi’ne getiriliyor. Burada acil servis çalışanlarının başarılı müdahalelerinin ardından hastanın kalbi yeniden çalışmaya başlıyor (bunun mutluluğunu kelimelerle anlatmak imkansız). Daha sonra hastanın ileri yaşam desteği bulunan bir hastaneye nakli için çalışmalar başlıyor. İzmir’deki tüm hastaneler aranıyor ancak yoğun bakım ünitelerinde yer bulunamıyor. Fakat  dedik ya bir can söz konusu ise imkansız yoktur diye, hemen Ankara’da bir hastane bulunuyor. Tabii  herkes telaşlı “Ankara çok uzak nasıl götürülür?” diyorlar. Bu dakikadan itibaren 112 ekiplerinin seferberliği başlıyor.

             Helikopter ambulans Tire Devlet Hastanesi bahçesine iniş yaparak hastamızı alıyor ve vakit kaybetmeden İzmir Adnan Menderes havaalanına götürüyor. Orada hazır bekleyen uçak ambulansımız hastamızı alarak Ankara’ya doğru yola çıkıyor. Uçağımız Esenboğa Hava alanına indiğinde orada bekleyen 112 ekiplerimiz hastamızı, naklin gerçekleşeceği hastaneye ulaştırıyor. Tüm bu koşuşturmaca sadece iki saat sürüyor. Geride ise dualar eden bir anne ve zamanla yarışarak bir hastayı daha sağ salim hedefe ulaştıran biz 112 çalışanlarının yüzündeki biraz yorgun ama mutlu tebessüm kalıyor. Bir can için Tire’den Ankara iki saatte kat ediliyor.

          Tüm bu çırpınış bir insanın hayata tutunması için hiçbir karşılık beklemeden insana, “sen sadece insan olduğun için değerlisin” mesajını yansıtan bir gönül hareketinin hizmete dönüşmüş  halidir. Ne mutlu ki böyle bir hizmet hareketinin mensuplarıyız. İnsanlığa hizmetin en büyük ibadet olduğu düsturu ile  çalışıyor, hastalarımızın hayır dualarını alarak yaşadığımız olumsuzlukları bir nebze de olsa görmezden geliyoruz. Dileğimiz odur ki kimsenin bize ihtiyacı olmasın. Herkes sağlık içinde yaşasın. Bize ihtiyaç olduğu takdirde yukarıda gördüğünüz gibi sadece Tire 112 değil Türkiye 112 sizin için nöbette.Saygılarımla.