Nüfusu her geçen gün büyüyen dünyanın, artan enerji ihtiyacını karşılamak için görülen son çare olan güneş enerjisini, elektrik enerjisine dönüştüren firmalardan biri olan İtalyan-Türk ortaklığı olan Eko Famec’in yetkilileri, geçtiğimiz günlerde geldikleri Tire’de, ‘yenilenebilir temiz ve ekonomik enerjiyi anlattılar.
Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi
Çağımızın en büyük ihtiyaçlarından ve dolayısıyla sorunlarından biri olan ‘enerji ihtiyacı ve enerji kaynakları’ konusunda tüm dünyanın ilgisinin odaklandığı güneş ve güneş enerjisi artık ülkemizde de ciddi olarak düşünülmeye ve faydalanılmaya başlanan bir enerji kaynağı oldu.
İtalyan Famec ve İmpretecnosun isimli İki İtalyan ve Türk Ekoadm isimli bir Türk firmanın ortaklığında 2012 yılında İzmir’de kurulan Eko Famec, dünyanın son yıllarda daha ciddi şekilde yönelmeye başladığı sınırsız ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren ‘güneş enerjisi elektrik üretim sistemleri’ konusunda uzman bir işletme.
İtalya’da, başta güneşli havaları ile bilinen Sicilya adası olmak üzere, birçok noktada birçok büyük kurum ve kuruluşa 2006 yılından bu yana güneş enerjisi elektrik üretim sistemi kurma çalışmasında bulunan iki firmanın, benzer iklim ve güneş ışınımı özelliklerine sahip olan İzmir’i merkez alarak Türkiye’ye yatırım yapmak istemeleri üzerine ortaya çıkan İtalyan-Türk ortaklığı Eko Famec’in yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Tire’ye gelerek çeşitli görüşmelerde bulundu ve TOSBİ (Tire Organize Sanayi Bölgesi) konferans salonunda bir seminer tertipledi.
BELEDİYE BAŞKANI ÇİÇEK’DE SEMİNERİ TAKİP ETTİ
Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç, Denizbank Tire Şubesi Müdürü Hikmet Harun Altunay’ın da dinleyici olarak yer aldıkları bu önemli seminer toplantısına ilgi, beklenen çok altında kaldı.
Seminerde; Fabio Manservigi (firma sahibi), Domenico Romeo (Türkiye’nin Sicilya Fahri Konsolosu), Yaşar İlhan (firma sahibi ve enerji mühendisi), Fikret Akbaş (firma sahibi ve elektrik mühendisi),Tamer Aksüt (firma sahibi ve mimar) Giovanni Ghirlanda (firma sahibi), Mustafa Erinanç (iç mimar ve çevre tasarımcısı) isimleri Eko Famec adına yer aldılar ve yaptıkları sunumlarla, tüm dünya ve özellikle ülkemiz için çok yeni olan buy enerji kaynağı hakkında bilgiler verdiler.
HARCANAN PARA ‘5 İLE 7 YIL’ İÇERİSİNDE AMORTE EDİLİYOR
Tire’ye sadece seminer vermek için gelmediklerini, çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş görüşmesi de yaptıklarını ifade eden Eko Famec firma yetkilileri, Tire Belediyesi ve TOSBİ’de de görüşmeler yaptıklarını ve firma olarak olası projeler için fiyat önerilerini sunduklarını belirttiler.
Uzun vadede oldukça ekonomik olan ve çevreci yönüyle tam olarak doğa dostu bulunan güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi sistemleri için 25 yıl garanti verdiklerini belirten firma yetkilileri, bu sistemlerin ortalama kullanım ömürlerinin 30 ile 40 yıl olduğunu söyledi. Kurulan bir elektrik üretim sisteminin yaklaşık olarak 5 ile 7 yıl içerisinde harcanan maliyet bedelini amorte ettiğini, özellikle son yıllarda yüksek oranda zam gören elektrik fiyatlarının bun süreyi daha da kısaltabileceği dile getirildi.
Etiketler: Eko Famec, tirede güneş enerjisi, TOSBİ, TOSBİ Güneş Enerjisi, Yenilenebilir Enerji
Tire’de “yenilenebilir enerjiyi” anlattılar Google'da Ara
Tire’de “yenilenebilir enerjiyi” anlattılar Google Haberlerde Ara
Tire’de “yenilenebilir enerjiyi” anlattılar Haberini Oku
Tire için hayırlısı olsun. Olası “Yenilenebilir Enerji Yatırımı ve TOSBİ” ile ilgili haber yapılmasını rica ederim.
YORUM YAPMAYA NE DERSİNİZ