Ecdadımızın insan yetiştirme sanatında geldikleri seviyeyi görmek isteyenlerin, Tire’ye, Tire’nin manevi atmosferine bakmaları yeterli olacaktır. Ecdadımızın Tire’ye inşa ettiği tarihi külliye ve mescitlerde ruhlar daha hızlı bir şekilde terbiye olmuş, toplumumuz çok daha kaliteli bir hal almıştır. Bu eserleri yapan ecdadımızın bizi ve bizden sonraki nesilleri düşündüğünden hiç şüphemiz yok. Bugün, bu manevi havayı bir nebze de olsa soluyabiliyor, ezan sesleri ile yüreklerimizin pasını silebiliyorsak bu onların sayesinde olmaktadır. Allah onlardan razı olsun.


     Ancak şehir yapılanmasının, şehrin alt bölümlerine doğru kayması ve nüfusun buralarda yerleşmesi sebebiyle bu bölümlerde ezan sesine hasret kalır hale gelmekteyiz. Buralarda ciddi mana da camilere ihtiyaç duymaktayız. İşte bu noktada Tire Mabetlerini Koruma Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği, Diyanet Vakfı ve Tire Müftülüğü’nün ortak çalışmaları ve Tire halkının ciddi katılımlarıyla  müthiş bir mabet yükselmekte. Evet İbni Melek Camii. Bu eser değerli arkadaşlar bir camii den öte, ecdadımızın bizi düşünerek inşa ettiği eserlerden esinlenerek yapılmakta olup, gelecek nesiller için muazzam bir hediyedir. İlçe müftümüz Salih Sağlam hocamız her vatandaşın mutlaka bu camii inşaatını ziyaret etmesini ve nasıl bir eser için seferber olduklarını görmelerini istiyor. Kendisi bu eser için ciddi manada çabalar sarf ediyor. Tire halkının da ciddi bir iş yaptığına dikkat çekiyor. Biz bugün ecdadımıza dualar ediyorsak gelecek nesillerin de bizler için dualar edeceğine dikkat çekiyor.


     Değerli okurlar, şuan da yarıdan fazlasının tamamlandığı camimizin halen ciddi bir desteğe ihtiyacı olduğu aşikar. Bir camiden öte olan bu eser bünyesinde kuran kursu, misafirler için çay ikram edilecek alanlar ve bayanlara ait ibadethaneyi de bulunduruyor. Tire’ye hiç gelmemiş bazı hayırseverlerin bile müftülüğümüze ulaşarak ‘Çorbada bizimde tuzumuz’ olsun diyerek bağış yaptığına dikkat çeken ilçe müftümüz Tire’li hayırseverlerin ilgisinden de memnun olduklarını dile getiriyor. 


      Bizler de gönlümüzden ve elimizden gelen her türlü fedakarlığı yaparak bu eseri elbirliği ile bitireceğiz değerli okurlar. Bu konuda herkes elini taşın  altına koymalı. Konya’dan sonra cami sayısıyla Türkiye de ikinci sırada yer alan ilçemize bu eseri de elbirliği ile kazandıracağız inşallah. Minarelerinin yapımını Tire Belediyesinin üstlendiği bu güzel eserde hep birlikte omuz omuza ibadet etmek dileği ile.


Saygılarımla. Sağlıcakla.