Devlet kanalı ve halkın vergileri ile yönetilen TRT'de Atatürk ve dönemine kin kusan açıklamalar yayınlanmış. Şaşırdım mı? Tabi ki hayır. İktidarın yayın organından ne bekliyordunuz? Yeni Türkiye’de normal bir olay. Fatih Sultan Mehmet hakkında bazı gerçekleri TRT'de yayınla bakalım yayınlayanlara ne oluyor? Ben Kanuni’nin yanlışlarını yazdım diye bir kurşunlanmadığım kaldı. Atatürk geçmişi yok saydı diye eleştirenler yıllardır "Yeni Türkiye" diye alanlarda bağırıyor. Onlar bitmiş bir ülkeyi almış baştan kurmuş. Sen ülkeyi ayrıştırıp bölmekten başka ne yaptın da geçmişi yok sayıyorsun? Özel bir kanal olsa neyse ama o kanal Atatürk’ün kurduğu ülkenin resmi kanalı. Ben o kanalda hükümet propagandası görmek istemiyorum.

Atatürk düşmanları 1923'ten beri bu topraklarda vardı, olmaya da devam edecek. 1 kasa şeftalide 1-2 çürük olması normal. Ancak her konuşması Atatürk’e hakaret dolu Kadir Mısıroğlu’na, Kurtuluş Savaşı tek kurşun atmadan kazanılabilirdi gibi tutarsız, saçma ve dolayısıyla gülünç iddialarda bulunan güya tarihçi Mustafa Armağan’a, Çanakkale Savaşı’nı Almanlar kazandı, M. Kemal’in burada bir rolü yok diyen sözde tarihçi Cemil Koçak’a, Atatürk’e kin dolu Osman Yüksel Serdengeçti’nin sözlerine TRT'de yer verilmesine anlam veremiyorum. Bakın ulu önder ve arkadaşları için söylenenlere:

TRT Türk’teki belgeselde Osman Yüksel Serdengeçti’nin Samsun konuşmasının bir bölümü:Laiklik, inkılâpçılık perdesi altında yoksul Anadolu halkının imanını, vicdanını, hak ve hukukunu pervasızca çiğnediler. 3 kıtada asırlarca dimdik duran ecdadımızı, şurada, burada, halkevlerinde türlü kuyruklara sokarak aşağıladılar ve korkuttular. Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. 15 yılda 15 milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular”

Osmanlı’da çiftçinin tepesine binilirken bunu unutup, aşar vergisini kaldıran döneme laf atan kafalara ne diyeyim? Özellikle çiftçi o belgeselin yayınlandığı günümüzde kan ağlıyorsa. Yediler içtiler diyor densiz. İhtilal sırasında “Paramız bitti oğlum!’’ diye telgraf gönderip sıkıntısını dile getiren Zübeyde Hanım'a “Evdeki halıları, kilimleri satın!’’ diyen bir Atatürk’ten bahsediyoruz. Bugün devletin parasıyla ABD’ye sülalece gidenlerden, yılda öncekilerinin toplamının kat kat fazlasını örtülü ödenekle harcayanlardan söz etsenize. Kaçaksaray’ın ayda 21 milyon TL(eski parayla trilyon) gideri olduğunu söylesenize.

Yine TRT. 4 Ocakta “Ne oldu, nasıl oldu” programında söylenenler: “Mutlak itaat ve şefokrasi. Almanya’da, İtalya’da şeflik var, o şeflikler yavaş yavaş bitiyor. Hitler intihar ediyor, Mussolini bacaklarından asılıyor. Tek şef kalıyor, o da Türkiye’de. Kuran-ı Kerim gömülüyor, camiler kiraya veriliyor, CHP merkezi yapılıyor. Ekmek karneye bağlanmış, Camilerde imam yok, öğretmenler jandarma ile birlikte camileri basıyor. En büyük yatırımımız Cumhuriyet diyorlar. Cumhuriyet bir çerçevedir. İçine ne koyarsanız, o rengi alır. Saddam rejimi de Cumhuriyet idi, Rusya ve Çin’inki de Cumhuriyet”. Bu saçma sapan tarihi analizler devamında da 14 Mayıs 1950’de DP’yi iktidara getiren seçimler ile 1 Kasım 2015 seçimleri karşılaştırılıyor, AKP’ye övgü nağmeleri.

Aslında demokrasiye sahip çıkan, darbeleri önleyen İsmet Paşa’yı karalayıp faşist Hitler ile bir tutuyorlar. Ayrıca Cumhuriyet’i küçük düşürme terbiyesizliği. “Cumhuriyet diyorlar”, ne demek? İşin acı yanı RTÜK’e şikâyet edildiğinde “O dönemde yaşananlar değerlendirilmiş. Yasaya aykırı bir durum yoktur. Basın özgürlüğü kapsamındadır” denerek ceza verilmiyor. Bu benzetme AKP’ye yapılsa, yine “basın özgürlüğü“ kapsamına girer mi? Yoksa “terör örgütü kurma ve darbe teşebbüsü” ile insanlar hapse mi atılır? Üstelik RTÜK’te 3 AKP’li, 2 MHP, 1 CHP, 1 HDP’li üye var. MHP’li üyeler AKP’lilerle  bir oy kullanıyor. O İnönü ki Menderes’in asılmaması için çok çaba göstermişti. Cemal Gürsel’e bunun için mektup bile yazmıştı.

Bir ulusun ulus olabilmesi için ortak değerleri olmalı, tarih bilinci olmalı, gerçekleri görmeli, yalancı tarihçilere inanmamalı. Atatürk ve İnönü bu toprakların ortak değeridir. Atatürk sevgisi ise bu ulusu bir arada tutan bir yapışkandır. Yüzyıllar boyunca İslam’a hizmet eden, onun koruyuculuğunu yapan Türk ulusuna Allah’ın bir armağanıdır. İslam’a birçok hizmeti dokunmuş bir ulusun yok olmasına Yaradan’ın gönlü razı olmamış ve M. Kemal'i göndermiştir. Bu topraklara hizmet etmiş iyi kötü bildiğiniz herkes için ufak bir duayı çok görmeyin. Elektrik faturalarından zorla aldığınız TRT payıyla yaptığınız programlarda, ülkenin kurucusuna doğrudan ya da dolaylı hakaret içeren sözleri yayınlıyorsunuz, haram olsun benden aldığınız TRT payı.

İsmet Paşa’nın Menderes’in idamı konusundaki çabalarından gelecek yazımda bahsedeceğim. Saygılarımla hoşça kalın.