Tire Belediye Başkanı ve aynı zamanda Tire 1922’nin Onursal Başkanı olan Tayfur Çiçek, yeni stadyumdaki gelişmelerden, takımdaki son duruma, sakatlıklardan yeni transferlere kadar tüm merak edilenleri Tirevizyon Muhabiri Fatih Şaşmaz’a anlattı. Önceki gün Tirevizyon Muhabiri Fatih Şaşmaz ile yeni stadyumda bir araya gelen Kıdemli Başkan Çiçek, yeni stadyumla ilgili birbirinden önemli bilgiler aktardı. Çiçek’in açıklamalarının en heyecan verici kısmı ise yeni statta ilk maçın ne zaman oynanacağı oldu.

‘İZMİR’İ TEMSİL EDECEK’

Bir yandan çalışmaları takip eden, diğer yandan muhabirimiz Fatih Şaşmaz’ın sorularını yanıtlayan Çiçek, stadın son durumuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Şu anda Kale arkası Tribünlerinin üzerindeki makaslar tamamlanıyor. Bunlar tamamlandığında sadece üzerini kapatmak kalıyor. Sporcuların kalacağı kamp yerleri aşağı yukarı bitme aşamasında. Restoran bölümünde zemin fayansları döşeniyor. Şu anda son rötuşlar yapıyoruz. Çimimiz gayet güzel durumda, önümüzdeki günlerde sahayı çizeceğiz. Türkiye’nin örnek zeminli statlarından biri olacak. Aynı zamanda İzmir’i en iyi şekilde temsil edecek bir stat olacak.

‘İÇERDEKİ İLK MAÇ YENİ STATTA OYNANACAK’

Başkan Çiçek, yeni statta oynanacak olan ilk maçın tarihini de verdi. 28 Ocak’ta Tire’de oynanacak olan Yenir Orduspor karşılaşmasının yeni statta oynanması için Federasyona başvuru yaptıklarını ifade eden Çiçek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Federasyondan izin istedik. 28 Ocak’ta kendi evimizde Yeni Orduspor’u ağırlayacağız. Yeni Orduspor maçını yeni sahamızda oynamak istiyoruz. O zamana kadar çatının bir kısmı tamamlanmamış olursa o kısmın tiribününü kapatacağız. Geri kalan alanlar zaten bize yeter. Yeni sezona yeni sahada girmek istiyoruz. İnşallah seyircimizin de desteğiyle ikinci lige çıkışımızı yeni sahada ilan edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi