Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, basına verdiği kahvaltıda Tire Gençlik Merkezi personelini ve faaliyetlerini tanıttı.

 

Ergün ÇELİK

 

Dün sabah saat 9:00’da Tire Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya Tire’de görev yapan basın mensupları, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sürücü, Tire Gençlik Merkezi liderlerinden Senem Parmak, Harun Köse, M. Hüseyin Çiçekli, Mesut Yılmaz ve İbrahim Parmak   katıldı. Kahvaltıda Tire Gençlik Merkezi’nin amacı ve faaliyetleri anlatıldı. Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Tire Gençlik Merkezi liseli ve üniversiteli gençlere yönelik  boş zamanlarını değerlendirip ,yarınlara daha güçlü bakmalarını  ve kendilerini geliştirip topluma faydalı birey olmaları için  çeşitli kurslar açıyor. Tire Gençlik Merkezi liderlerinden Senem Parmak, Harun Köse, M. Hüseyin Çiçekli, Mesut Yılmaz ve İbrahim Parmak   Tire’nin lise ve üniversitedeki gençlerini hayata hazırlıyor.

 

 

HERŞEY GENÇLER İÇİN

Tire Gençlik Merkezi’nde ilk etapta  kursları arasında Ata savunma sanatı, Boks ve Ney kursları bulunuyor. Kurslara yaklaşık 60 öğrenci katılıyor.

Tire Gençlik merkezi, gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten kurum olarak görev yapıyor.

 

 Tire Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet SÜRÜCÜ, “Gençlerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda, ülkesine ve milletine yararlı, araştırıcı, yaratıcı, birleştirici, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal yaşama gönüllü olarak katılmalarını, gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak ve onları sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, diğer illerdeki gençlik merkezi üyeleri ile birlikte projeler üreterek bu projeler aracılığı ile gençler arasında değişim programları yapılmasına öncülük etmek Tire gençlik merkezinin amaçları arasındadır.” Dedi.

 

 Ayrıca Yurt dışı gençlik kuruluşları ile uluslararası değişim programları gerçekleştirmek, gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunarak, topluma uyumlu olmalarını, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerin ruh ve beden sağlıklarını korumak, ulusal birlik ve beraberlik duygularını güçlendirip gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilgi ve becerilerini artırmak, gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak Tire gençlik merkezinin amaçları arasında.

Tire Gençlik Merkezi, Tire’deki tüm gençleri bekliyor.


Editör: Haber Merkezi