"27 Aralık Atatürk Kır Koşusu" adına gençler, Ata’larını anmak ve hatırlamak adına, onun için koştu ve ter döktü. Kır koşusu yarışları, yine heyecan, çekişme ve coşkuya sahne oldu. Tire ve köylerinde bulunan tüm ilk ve orta dereceli okulların katıldığı yarışlar kıran kırana mücadeleyle geçti.  

TOPLAM 200’Ü AŞKIN ÖĞRENCİ KOŞUYA KATILDI
‘Küçük Kızlar’, ‘Küçük Erkekler’, ‘Yıldız Kızlar’, ‘Yıldız Erkekler’ kategorilerinde yarışan toplam 200'ü aşkın sporcu, yarışlarda takımları adına ellerinden gelen her şeyi ortaya koydular. Tam donanımlı bir ambulans koşu boyunca sporcuları parkurda takip etti. Ancak fazla efor sarf eden bazı sporcular bitiş noktasında fenalık geçirdi. 

DERECEYE GİREN KOŞUCU ÖĞRENCİLER
Küçük kızlarda kategorisinde;1. Berna Soylu, 2. Canan Olgun, 3. Ecem Çetinkal oldu. Küçük erkekler kategorisinde; 1. Muammer Şenki, 2. Hakan Ağırel, 3. İbrahim Can Ertürk oldu. Yıldız kızlar kategorisinde; 1. Hazal İşeri, 2. Büşra Kaş, 3. Ceylin Koca oldu. Yıldız erkek kategorisinde; 1.i Turgay Çetin, 2. İbrahim Akyurt, 3. Serhat Kaya oldu.  Son olarak genç erkekler kategorisinde; 1. Mustafa Yıldırım, 2. Doğukan Badak, 3. Kamil Sankır oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Tire Dört Eylül Stadyumunda gerçekleşen törenle verildi.

Editör: Haber Merkezi