Ercan ÇELİK

Tire’de esnaflık yapan 27 yaşındaki Fatih Çetinkaya, Tire Bisiklet Topluluğu (TİBİT)’na katılarak, yaklaşık 2 yıldır bisiklet sporuyla ilgileniyor. TİBİT’in neredeyse tüm gezi programlarına katılan genç bisikletçi, bayram tatilini, tutkunu olduğu bisiklet sporuna ayırdı ve Tire’den bisikletiyle yola çıkarak 2 günde Çanakkale’ye vardı.

Ramazan Bayramı’nın birinci günü Tire’den hareket eden Çetinkaya, Balıkesir Akçay’a kadar pedal bastı. Geceyi Akçay’da geçirdikten sonra tekrar yola koyuldu ve bayramın ikinci günü saat 15:30’da Çanakkale’ye ulaştı.

Çanakkale’de turlara katılarak, şehitlikleri ve tarihi yerleri ziyaret eden bisiklet tutkunu, buradan Eceabat’a ve feribot ile Bozcaada’ya geçti.

Tire Bisiklet Topluluğu sayesinde bisiklet sporuyla tanıştığını vurgulayan genç bisikletçi, “Hem geziyorum, hem de sağlıklı yaşıyorum. Bisikleti herkese tavsiye ediyorum. Uzun zamandır bisikletimle Çanakkale’ye gitmeyi düşünüyordum. Bayram tatili, bu hayalimi gerçekleştirebilmek adına benim için çok güzel bir fırsat oldu. Yol uzundu. Yorucu olduğu kadar eğlenceliydi. Rota olarak özellikle Çanakkale’yi tercih ettim. Hem sportif bir faaliyet yaptım hem de ecdadımızın, bu vatan için nasıl mücadele verdiğini görüp, tarihimizle tekrar gurur duydum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi