Türbülansa yakalanıp düşen yamaç paraşütçüsü ağaca takılı kalıp 20 metre yüksekte mahsur kalınca, imdadına itfaiye yetişti. 


Önceki gün, 5 Temmuz Pazar günü, Tire’ye ekip olarak gelen ve Güme Dağı’na atlayış yapmak için çıkan yamaç paraşütçülerinden biri yaşadığı olumsuzluk yüzünden az daha canından oluyordu. Öğleden sonra saat 15:00 sıralarında atlayış yağan Erkut Ören isimli paraşütçü, atlayıştan yaklaşık 5 dakika sonra, hava türbülansına yakalanınca kontrolünü kaybederek düşüşe geçti. Küçük Kemerdere köyü yakınlarında bir selvi ağacının üstüne düşen ve ağaçta, yaklaşık 20 metre kadar yüksekte asılı kalan yamaç paraşütçüsünün durumunu fark eden ekip arkadaşları Tire İtfaiyesini arayarak yetkililerden yardım istedi. 


20 METRE YÜKSEKTE ASILI KALDI
Ekip arkadaşları, düşen arkadaşlarına ulaşmak için zirveden harekete geçtikleri sırada Tire’de bulunan İzmir BŞB itfaiye birimi ekipleri de Tire’den yola çıktı. Kısa sürede, zorlu ve tehlikeli yollu kat eden ve yamaç paraşütçüsünün düştüğü noktaya ulaşan itfaiye personeli, yolun yaklaşık 300 metre kadar aşağısında bulunan selvi ağacında takılı halde mahsur kalan paraşütçüye yardım etmek için yanlarında getirdikleri seyyar merdivenle bu zorlu bölümü yaya olarak kat etti.


AĞAÇTAN AĞACA MERDİVEN UZATTILAR
Talihsiz paraşütçüye ulaştıklarında, Erkut Ören’in yaşadığın ve ciddi bir yaralanma yaşamadığını gören itfaiye erleri, ellerindeki merdivenler paraşütçünün takılı olduğu yüksekliğe ulaşamayınca, çareyi merdiveni ağaçtan ağaca atmada buldu.  Selvi ağacının yanında bulunan çınar ağacına çıkan itfaiye eri Özcan Çimen, kendisine uzatılan merdiveni selvi ağacına ulaştırdı ve bu merdiveni kullanarak, kendisini de riske atarak mahsur kalan paraşütçüye ulaştı ve oradan paraşütçüye de alarak önce yandaki ağaca oradan da arkadaşlarının yardımıyla aşağıya indirdi. Yapılan ilk kontrollerde paraşütçü Erkut Ören’in küçük bazı sıyrık ve darbeler dışında ciddi bir yaralanma yaşamadığı ve ciddi tehlikeyi büyük bir şans eseri atlattı.

Editör: Haber Merkezi