Tireli motosiklet tutkunlarını bir çatı altında toplayıp, herkesi güvenli sürüşe özendirme amacıyla bir araya gelen motosikletçiler, Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği’ni kurdular.



Yaklaşık bir yıl önce “Teira Riders” ismiyle bir araya gelen Tireli motosiklet sevdalıları, Tire’de ve çevresinde kısa sürede tanındı ve benimsendi. Teira Riders ismiyle Tire’de birçok eğitim semineri, gezi organizasyonu düzenleyen ve birçok platforma katılım gösteren grup, şimdi resmi olarak da tanınmak ve daha büyük projelere imza atmak adına Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği’ni kurdu. Dernek tüzüğünü 18 Aralık 2015 Cuma günü Tire Kaymakamlığı Dernekler Büro Şefliği’ne teslim eden motorcular, Tire’de motosiklet sürücülerinin sesi olma yolundaki  kararlı duruşlarını ortaya koydular.

 

“ÖNCE GÜVENLİK”

Derneğin öncelikli olarak Tireli motosiklet sevdalılarını bir çatı altına toplamayı amaçladığını dile getiren Kurucu Başkan Ercan Çelik, “Derneğimizin adı Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği. Kısaca TİMOK ya da Tire Motosiklet Kulübü. Derneğimiz, birlikte güvenli motosiklet kullanmanın keyfini çıkarırken, üyelerin ve toplumun motosiklet bilincini arttıracak her türlü faaliyetin içinde olmak, ülkemizin motosiklet kültürünü çağdaş seviyeye taşımak için koyduğumuz hedeflere ulaşmak adına, proje ve fikirler üretip hayata geçirmek amacıyla kurulmuştur. Öncelikle Tire’de daha sonra da yurt çapında “motosiklet” denince akla gelen ilk isim olabilmek; önce kendi iç bünyemizde ve sonrasında destekçilerimiz ve hayranlarımız vasıtasıyla güvenli, donanımları eksiksiz olarak eğitimli, bilinçli sürüş yapabilmenin hazzını tüm motosiklet sürücülerine benimsetebilmek adına çalışmalar yapma ve bu süreç sonunda toplumsal olaylara motosikletçi perspektifinden bakarak yorumlamak ve tepki vererek motosiklet camiasının gözü, dili, kulağı olmak amacı ile kurulmuştur.” Şeklinde konuştu.

 

YENİ PROJELER YOLDA

Tire’deki tüm motosiklet sevdalılarını TİMOK’a davet eden dernek yönetiminden, önümüzdeki günlerde Tire’deki resmi kurumlardan başlamak üzere çeşitli temaslarda bulunacakları ve derhal yeni projeler için çalışmalara başlayacakları belirtildi.

Derneğin kurucuları ise şu isimlerden oluşuyor Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çelik, Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri Batuhan Tahmaz, Kenan Billor, Aziz Rıfkı Ekinci, Abdullah Said Çallıoğlu, Murat Göreli, Gürdal Yaşar. Kuruculardan oluşan geçici yönetim kurulu, 6 ay içerisinde yapılması planlanan ilk kongreyle yerini kalıcı yönetim kuruluna bırakacak.

 

Editör: Haber Merkezi