Tire Kaymakamlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve İş Bankasının katkılarıyla yaklaşık 25 okulda 350 takım satranç malzemesi okul idareleri ve öğretmenlerin hazırladığı dersliklerde öğrenciler ile buluştu.
 

SATRANÇ SALONU OLMAYAN OKUL KALMADI
Kaymakam Tanrıseven’in ilçemizde göreve başladığı ilk günden beri “Eğitim ve spor önceliğimdir” anlayışıyla uygulamaya koyduğu yenilikler okullarda da hayat buldu. Tire Kaymakamlığı himayesinde ilçede 2 büyük satranç turnuvasını gerçekleştirildi. 
Bu süreçte satranç sporuna gönül veren Egemen Bökü’nün de girişimleri ile Türkiye Satranç Federasyonu İlçe temsilciliği alındı, İş Bankası ile yürütülen geniş ölçekli çalışma sonucunda çok daha fazla öğrenci satranç sporu ile tanıştı. Satranç takımları yanında eğitim materyalleri ile de okulların bu konudaki ihyası sağlandı. Yakın süreçte de satranç öğretmeni yetiştirme ve sertifikasyonu konusunda da ciddi aşamalar kaydedilecek

İLK HAMLE KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN
Öğretmen Melahat Aksoy İlkokulun yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan satranç salonunun açılışını yapan Kaymakam Tanrıseven minik öğrencilerin heyecanına da ortak oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz ile birlikte açılışı gerçekleştiren Kaymakam Tanrıseven, minik bir öğrenci ile satranç oynayarak ilk hamleyi yaptı. Kaymakam Tanrıseven tüm öğrenciler ile tek tek ilgilendi, sohbet etti. Tanrıseven, çocuklara satranç sporu ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bu sporun faydalarına vurgu yaptı.
Öğretmen Melahat Aksoy İlkokulu Müdürü Cavit Yağcı’dan okul hakkında detaylı bilgi alan Tanrıseven, okul öğretmenleri ile sohbet edip sorunlarını dinledi. 

YAPIMI DEVAM EDEN OKUL İNŞAATINI İNCELEDİ
Yapımı halen devam eden ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan 18 derslik kapasiteli ek tesislerde incelemelerde bulunan Kaymakam Tanrıseven, çalışan personelden bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz’dan ek dersliklerin bulunduğu bina ve çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi alan Tanrıseven, yeni binanın gelecek eğitim yılında eksiksiz olara faaliyete konulmasını istedi.
 

Editör: Haber Merkezi