İzmir 1. Amatör Küme, 10. Grup’ta bu sezon başarılı bir mücadele veren Tire Belediyespor, gruptaki altıncı hafta müsabakasını hafta sonu evinde Ödemiş Konaklı’ya karşı yaptı. 5 Kasım cumartesi günü, Dört Eylül Stadyumu’nda yapılan mücadelenin başlama saati 13:00 oldu. 

İLK GOL ÖDEMİŞ KONAKLI’DAN GELDİ
Grubun zayıf ekiplerinden olan Ödemiş temsilcisi karşısında müsabakaya iyi başlayamayan temsilcimiz, maçın 10. dakikasında kalesinde gördüğü golle ‘0-1’ yenik duruma düştü. Golün etkisi ile içindeki rehavetten kurtulan temsilcimiz, kısa sürede oyunu kendi kontrolüne geçirdi. Mücadeledeki bu olumlu gelişme hemen skora da yansıdı. 15. dakikada Esat’ın Tire adına kaydettiği gol ile beraberlik yakalandı. Bu gol sonrasında oyun hakimiyetini iyice güçlendiren Tire Belediyespor 23.dk’da yaptığı bir atakta penaltı kazandı. Topun başına geçen Mehmet Özcan, başarılı bir vuruşla topu ağalara götürdü ve skoru ‘2-1’e taşıdı. İlk yarının 40. dakikasına gelindiğinde bu sefer sahneye Mustafa Dağlıoğlu çıktı. Karşılaşmanın yıldızlarından olan Dağlıoğlu, şık bir vuruşla takımını ‘3-1’ üstünlüğe taşıdı.

GOL YAĞMURU İKİNCİ YARIDA DA SÜRDÜ
Müsabakanın ilk yarısı ‘3-1’ sona erdi. İkinci yarıya, ilk yarıda olduğu gibi, yine sürpriz bir çıkış yaparak başlayan taraf konuk ekip oldu. Ödemiş Konaklı, ani gelişen atağında gole kavuştu ve skoru ‘3-2’ye getirerek umutlandı.
Fakat temsilcimiz de yine ilk yarıda olduğu gibi golden 5 dakika sonra bir gol atarak rakibin sevincini kursağında bıraktı. Dakikalar 55’i gösterdiğinde Ahmet Pek güzel bir kafa golü attı ve skoru ‘4-2’ye taşıdı. 75. dakikada gelişen Tire atağında topla son buluşan Mehmet Zeytin takımının beşinci golünü kaydetti. Bu golle iyice rahatlayan Tire Belediyespor, psikolojik olarak çöken rakibi karşısında sahanın tek hakimi oldu. Karşılaşmanın son dakikalarına girildiğinde, dakika 87’de Mustafa Doğan bir kez daha sahneye çıktı ve attığı şık golle skoru ‘6-2’ye taşıyarak kapanışı yaptı.

MAÇTA SADECE BİR SARI KART ÇIKTI
Az sayıda taraftarın izlediği müsabaka, Amatör Küme karşılaşmasına göre oldukça heyecanlı, çekişmeli ve kaliteliydi. Aydoğan Gül’ün öğrencileri, bu müsabakayı da geçerek yollarına devam ettiler. Karşılaşmada kırmızı kart çıkmadı. Sarı kart ise sadece bir oyuncu gördü. O da attığı iki golle maçın yıldızlarından olan Mustafa Dağlıoğlu oldu. 

Editör: Haber Merkezi