Ergün ÇELİK

 

Tire Arena Stadı yapım çalışmalarını yerinde incelemek için Tire’ye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek eşlik etti. Birlikte inşaat çalışmalarını izleyen Çiçek ve Kocaoğlu, stadyum ile ilgili ve İzmir’deki şehir stadyumu polemiği ile ilgili açıklamalarda bulundular.

 

ARENA’DAN İZMİR TAKIMLARI DA YARARLANACAK

Tire Arena Stadı’nın hızla ilerlediğini belirten Başkan Çiçek, “İkinci kısım yani kale arkaları ve zeminin ihalesine çıkılacak. Tabi sonucu biz de merak ediyoruz. Müteahhitimizden memnunuz. Müteahhitimiz inşaat bu hızla giderse seneye bitebileceğini söylüyor. İzmir’in de diğer 3 tanesi başlamadığı için stad ihtiyacı karşılanır diye düşünüyorum. Neticede biz de İzmir’in bir ilçesiyiz. Takımlarımızın başarıları bizleri sevindiriyor. Tire eğer büyükşehirin desteğiyle böyle bir tesis yapabiliyorsa, bundan İzmir takımları da faydalanmalıdır diye düşünüyorum.” Dedi.

 

MİLLİ MAÇLAR BİLE OYNANABİLECEK

Nisan ayı sonunda kaba inşaatın biteceği müjdesini veren Çiçek, “Şimdi taşeron müteahhitimizin verdiği bilgiye göre Nisan ayı sonunda kaba inşaat bitmiş olacak. Bu arada biten tribünlerin altında  elektrik su, sıhhı tesisat, sıva, fayans gibi işler de ilerliyor. Kabayla beraber ince de büyük oranda tamamlanmış olacak. Hedefimiz seneye İzmir takımlarının deplasman sıkıntıısını ortadan kaldırmak. Burada passolig de olacak. Yani Süper Lig, Bank Asya, Milli Maçlar dahi oynanabilecek.” Şeklinde konuştu.

 

“BİZ YAPIYORUZ, BİRİLERİ YIKIYOR”

Tire Arena’nın yapımında Aziz Kocaoğlu’nun büyük desteği olduğunu dile getiren Başkan Çiçek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun çok büyük desteğiyle yapılıyor. İzmir’de şu anda haksız yere çok olumsuz şeyler konuşuluyor. İşte yapılan işler ortada. Yani sözün bittiği yer burası. Biz yapıyoruz birileri yıkıyor ondan sonra da haksız yere eleştiri yapıyorlar. İzmir’de hak ettiği yere gelecektir en kısa zamanda.” Dedi.

 

KOCAOĞLU: “TİRE ARENA, HAVZANIN İHTİYACINI KARŞILACAYACAK”

Tire Arena Stadı inşaatında basına konuşan Kocaoğlu, “Sayın başkanımız Tayfur Çiçek beyin sporla ilişkisini tüm Tire ve İzmir biliyor. Böyle bir stad yapabilir miyiz diye konuştuk ve kendisiyle de mutabık kaldık. Stadın projesi bitti başladık. Bundan sonrası müteahhitin. Ne kadar hızlı yapabilirse bir an evvel İzmir kulüplerinin ihtiyacı olan stadın faaliyete geçmesi ve İzmirli hemşehrilerimizin deplasmanda maç yapmaktan kurtulması dileğimiz. Bornova stadı daha önde gidiyor. Çok ciddi bir mesafe aldı. Şimdi Tire Arena Stadyumu’nu gerçekleştiriyoruz. Bu tür stadlarının sayısının artması gerekiyor. Tire stadının tüm küçük menderes havzasının uzun süre ihtiyacını karşılayacağına inanıyorum. Yeter ki burada diğer ilçelerimizden de spor takımları çıksın.” Dedi.

 

 

“15 DAKİKADA ÇÖZÜLECEK BİR İŞ”

İzmir’deki stad tartışmalarıyla ilgili de konuşan Kocaoğlu, “İzmir’de bir stad problemi var. Bu problem üzerinde ben fazla konuşmak istemiyorum. Bu stadlar kulüplerimizin ihtiyacını karşılayacaktır. Semtlerin, amatör kulüplerin ihtiyacını karşılayacaktır ama İzmir’in 30 bin kişilik UEFA standartlarında futbol oynanabilecek bir şehir stadyumuna ihtiyacı vardır. Onun bakanlıklar tarafından planlanması gerekmektedir. Bu konuda da geçtiğimiz hafta bakanlık ziyaretinde sayın genel müdürle bunları paylaştım. Bu stad konusunda bize bir suçlama yapılıyor. Bizim bir eksiğimiz yok. Biz arazimizi tahsis ettik. Hiçbir bedel talep etmedik. Her türlü desteği veririz dedik. Şimdi yanlış iş yapıp mahkeme kararında hukukun karşısında yanlışı tespit edilen bir durumu kalkıp da belediyeyi suçlayarak ‘büyük şehir engelledi’ gibi siyasi bir polemik haline getirmek İzmir’in yaşam biçimine, İzmirli hemşehrilerimizin beklentisine yakışmıyor. Bir an önce stadların yapılması ve hukuğun ön gördüğü düzeltme de 2 tane kurumun bir araya geldiğinde 15 dakikada çözülecek bir iştir. Bulanık su da fırtına kopartılmaktadır. Bundan vazgeçilmesini diliyorum. Biz iş yapmak için geldik, iş yapıyoruz. Ben 2011 seçimlerinden önceden beri defalardır İzmir Stadını konuşuyorum. 5 sene bitti 6. Seneye girdik. Ortada bir şey yok.  ‘yaptık, yapacağız, yapıyoruz’ diyorlar. Bakıyoruz daha proje yok. Özel mülk konusu var. O hallolmamış. Problem belediyeyse al verdik mülkü. Bunların hepsini geçtiğinizde, samimiyetle sorunun çözülmesine eğilmemiz gerekiyor. Hem bakanlığını önünü açmak hem de Tire’de ve Bornova’da yaptığımız stadlarla futbola ve spora nasıl destek verdiğimizi göstermiş olduk. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah en kısa sürede biter ve bölgemizin ihtiyacını karşılar. “ dedi.

Editör: Haber Merkezi