Sezon öncesi hazırlık maçlarında art arda aldığı galibiyetlerle, şimdiden bu sezonun favorisi olan Tire 1922, Denizli Büyükşehir Belediye Spor’u 0-1’lik skorla yendi.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz sezon grubunun favorisi olan Tire  1922 son anda yaşadığı talihsiz mağlubiyetlerle 2. Lige çıkma şansını yitirmişti. Sezon öncesi transfer döneminde, grubun en çok transfer yapan takımları arasında olan Tire 1922, şimdi de hazırlık maçlarında deyim yerindeyse şov yapıyor.

Bugün Denizli Doğan Seyfi Atlı Stadyumu’nda Denizli Büyükşehir Belediye Spor ile karşı karşıya gelen Tire 1922, evine 0-1’lik galibiyetin coşkusuyla döndü.

Maç öncesi tüm şehitler için saygı duruşu yapıldı ve hakemin düdüğüyle maçın ilk yarısı başladı. İlk dakikalardan itibaren sahada ağırlığını gösteren Tire 1922, maçı neredeyse tek kale oynadı. Sık sık Denizli kalesini yoklayan Tire 1922, Feyyaz ve Mert Hakan’ın net poziyonları gole çevirememesi sonucu aradığı skoru yakalayamadı.

Golsüz geçen ilk yarının ardından dakika 55’te Samet’in mükemmel ortasıyla topla buluşan Kurt Golcü Reha Kurt topu ağlarla gönderdi. 0-1. Golün ardından ataklarını daha da sıklaştıran Tire 1922 karşısında rakip Denizli B.Belediyespor neredeyse kendi yarı sahasından çıkamadı. Dakika 80’de gole çok yaklaşan Samet’in şutunu Denizli kalecisi son anda çıkardı ve maç 0-1 sona erdi.

 

“YENİ FUTBOLCULAR ÇABUK ALIŞTI”

Denizli galibiyetinin ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan Teknik Direktör İskender Eroğlu, “Her geçen gün takım daha da oturuyor. Maç boyunca zaten %70 oranda top bizim ayağımızda. Topu yere indirdiğimizde ise çok iyi bir takım oluyoruz. Gidişat şu anda çok çok iyi. Eski futbolcular ve yeni futbolcular birbirlerine çok iyi uyum sağladılar. Bu normalde çok zordur. Yenilerin bu kadar çabuk uyum sağlaması kolay değildir ama bizdeki takım ruhuyla beraber birleşti ve çok iyi bir arkadaşlık ortamı doğdu. Bugün çok güzel bir oyun ortaya koyduk. Öyle ki bizim kaleci yere yatmadan maç bitti. Şu an çok iyi durumdayız şükürler olsun. Böyle bir kadroyu oluşturmamız konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen Tire Belediye Başkanı Sayın Tayfur Çiçek’e teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Denizli galibiyetinin ardından 23 Ağustos 2015 tarihinde lig maçlarına start verecek olan Tire 1922, önümüzdeki Pazar günü de Buca Spor ile Buca’da hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. 

Editör: Haber Merkezi